Фудбал Фудбал/Вести

Velika čast za Džajića u Moskvi

Izvor: FK Crvena zvezda

Na  Zvezdinom putu u Moskvi, dan uoči važne utakmice protiv CSKA, dogodilo se nešto veoma lepo, nešto što pokazuje koliko su Crvena zvezda i njene legende cenjene u svetu.

Treću Zvezdinu zvezdu Dragana Džajića u Moskvi je sačekalo veoma prijatno iznenađenje. U hotelu gde je smeštena naša ekipa sačekao ga je jedan ruski fotograf koji mu je poklonio veoma važne, uramljene fotografije.

Na glavnoj fotografiji nalaze se Dragan Džajić i Albert Šesternjov, fudbaler koji je proglašen za najboljeg odbrambenog ruskog i sovjetskog fudbalera svih vremena. Kada je igrao u dresu repke. Slika je nastala prilikom fudbalske utakmice koju su odigrale reprezentacije Jugoslavije i Sovjetskog Saveza, i desno su fotografije s tog meča.

Levu stranu slike zauzele su fotografije sa oproštajne utakmice Lava Jašina. Dragan Džajić je bio učesnik tog meča, igravši za tim sveta.

Nemam reči koje bi opisale koliko mi znači to što me se u Moskvi i danas sećaju i to što sam dobio ovakav poklon. Ovo su veoma značajne fotografije, sa oproštaja Lava Jašina pogotovo. Zahavljujući ovim fotografijama, setio sam se i Šesternjova, kao veliko ime ruskog fudbala. Bila mi je čast da igram protiv njega, a naravno, presrećan sam što sam dobio ovako vredan i značajan poklon — rekao je Džajić.

Još jednom se pokazalo koliko je Dragan Džajić veliko ime srpskog fudbala i koliko je bitan za Crvenu zvezdu. Treća Zvezdina zvezda je svojevremeno vodila i direktne borbe na terenu protiv Šesternjova, i iz mnogih je izlazila kao pobednik. Nadamo se i verujemo da je deo Džajićevog pobedničkog pelcera nasledila i sadašnja ekipa Crvene zvezde, i da će danas izaći kao pobednik iz duela protiv ruskog kluba.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама