Фудбал Фудбал/Вести

Milojević – Prilagodićemo se uslovima

Izvor: FK Crvena zvezda

Dan uoči revanš utakmice 1/16 finala Lige Evrope koja čeka Crvenu zvezdu u hladnoj Moskvi, šef stručnog štaba Vladan Milojević govorio je pred srpskim i ruskim novinarima.

540-konf-43.jpg

— Nemam određena očekivanja pred ovu utakmicu. Mi na nju gledamo kao i na sve utakmice do sad. Ono što smo stalno obećavali, ponovićemo i ovoga puta: borićemo se za grb Crvene zvezde, prezentovaćemo Crvenu zvezdu i Srbiju na najbolji mogući način. Igramo protiv velikog protivnika, učesnike Lige šampiona, ekipe koja je u ovo takmičenje došla sa osvojenih devet bodova u Ligi šampiona. Igrali su fenomenalno, ali mi ćemo probati da odigramo na najboljem mogućem nivou i nemam dilemu da li će to biti tako — rekao je Milojević.

CSKA je i u Beogradu pokazao da je dobra i, pre svega uigrana ekipa. Opet, i Zvezda je pokazala da i sa takvim CSKA može ravnopravno da se nosi.

— Istina je da CSKA ima jako dobre individualce, ali i jako dobar kolektiv. To je ekipa koja igra dugo zajedno, što je njihovo i najjače oružje. Nemam princip da ističem bilo koga, CSKA je dobro vođena ekipa, ima dosta kvalitetnih i dobrih igrača koji imaju iskustva i u reprezentativnim takmičenjima. Možda su više navikli na ovu temperaturu, mi nismo igrali često po ovakvom vremenu, ali kakvi su uslovi za protivnika, takvi su i za nas. Prilagodićemo se. Uslovi će sigurno biti teški, ali zbog toga je fudbal i zanimljiv.

Ni ovoga puta Zvezdin trener nije da govori o kalkulacijama.

— Ne igramo da kalkulišemo, nikada nismo. Imamo dobar stil igre, ništa posebno nismo spremali. Pokušavamo da igramo napadački, ali nekada to ne možete jer je protivnik dominantniji. Ne igramo mi na kontranapade zato što želimo, već zbog faktora protivnika. Kada bismo uspeli da nametnemo našu igru, sigurno bi protivnik bio taj koji igra na kontru. Videćete sutra kako ćemo se ponašati na terenu. U ovakvom takmičenju taj gol u gostima znači dosta, ali ja ne razmišljam tako i ne želim da moji igrači razmišljaju tako. Mi ćemo igrati sutra svoju igru, pa kako bude. Nismo vežbali penale, ali ne mogu da kažem da bih bio zadovoljan rezultatom 0:0, to ću reći nakon meča — zaključio je Milojević.

I Nenad Krstičić deli mišljenje svog trenera. Pun je poštovanja prema CSKA, ali veruje u sebe i svoje saigrače.

— Nama je šef pred početak kvalifikacija uneo sigurnost, rekao nam je da verujemo u sebe i to se odrazilo na rezultate. Imali smo tešku grupu i uspeli smo da prođemo dalje. CSKA je dobar protivnik i možemo ga uporediti sa ostalima iz naše grupe. Prepuštam im ulogu favorita. Mislim da neće biti nikakvih problema ni što se tiče zime. Jedan trenutak može da odluči utakmicu, nadam se u našu korist. Došli smo da postignemo gol i prođemo dalje — jasan je Krstičić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама