Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Prekid u Novom Sadu! Sudija gurnut u vodu sekundu pred kraj!

Izvor: VK Crvena zvezda

Meč 11.kola A2 regionalne lige Vojvodina – Crvena zvezda prekinut je jednu sekundu pre kraja pri rezultatu 7:7 (1:1, 3:2, 2:2, 2:1) jer je sudija gurnut u vodu!

Skandal u Novom Sadu! Jednu sekundu pre kraja utakmice sudija je gurnut u vodu nakon čega je utakmica prekinuta!

Golom Tankosića Crvena zvezda je stigla do 7:7, međutim jedan gledalac je gurnuo u vodu sudiju Matijevića. Vojvodini je odgovarala samo pobeda u ovom susretu.

Prema propozicijama utakmica bi trebala da bude registrovana službenim rezultatom 5:0 za Crvenu zvezdu, a konačnu odluku doneće disciplinska komisija.

Prva četvrtina dosta čvrsta, golmani sigurni na obe strane, i Dobožanov i Filipović su zabeležili po pet odbrana. Crveno-beli su poveli preko kapitena Tanaskovića, izjednačio je Rogač.

Novosađani su došli do prednosti u drugoj deonici golom Ćuka, nakon što je Marčeta izborio isključenje, ali je odmah uzvratila Zvezda golovima Stojanovića i Tankosića. Čabrilo je izjednačio na 3:3, a Zvezdi prednosti iz peterca donosi Tankosić (3:4).

Udarac Šulca u poslednjoj sekundi je odbranio Dobožanov i sačuvao prednost svom timu.

Toholj je izneo veliki teret i u velikoj meri bio zaslužan za prednost. Izborio je dva isključenja i peterac iu kojeg je pogodio Tankosić, i uradio veliki posao u odbrani.

Na početku treće četvrtine drugi gol Stojanović za prednost Zvezde od dva gola, koju je Zvezda imala u dva navrata. Ćuk je smanjio, Radović ponovo pogodio, a zatim Mitrović postavio 5:6 pred ulazak u poslednjih osam minuta. Dobožanov je u poslednjem napadu ponovo zaustavio udarac Šulca.

Drama i uzbzđenja su tek usledili u poslednjem kvartalu.

Novosađani su u poslednjoj četvrtini stigli do preokreta, ali Zvezda je u poslednjoj sekundi izbegla poraz, a sudija Marko Matijević izvukao najdeblji kraj.

Sredinom poslednjeg kvartala Vojvodina stiže do izjednačenja preko Rogača, sa igračem više (6:6), Marčeta nije u kontranapadu iskoristio zicer, a prednost donosi Šulc 30 sekundi pre kraja. Međutim, Tankosić je iskoristio situaciju sa igračem više i jedan sekund pre kraja utakmice pogodio za 7:7, nakon čega je jedan gledalac gurnuo sudiju u vodu.

Meč je prekinut, a narednih dana biće poznat epilog. Prema propozocijama utakmica se registruje službenim rezultatom 5:0 za Crvenu zvezdu.

Zvezda je izbegla poraz i zadržala bodovnu prednost nad Vojvodinom, a najizvesnije je i da je povećala.

Najefikasniji je bio Tankosić sa 3 gola.

VOJVODINA – CRVENA ZVEZDA 7:7 (1:1, 2:3, 2:2, 2:1)- prekid

Novi Sad, bazen: „Slana bara“. Sudije: Miroslav Vlašić i Marko Matijević (Hrvatska). Isključenja: Vojvodina 11, Crvena zvezda 7. Igrač više: Vojvodina 7(2), Crvena zvezda 9(2). Peterci: Crvena zvezda 1(1).

VOJVODINA: Filipović (13 odbrana), Čabrilo 1, Vasin, Tintor, Mitrović 1, Prekogačić, Ćuk 2, Ćatović, Rogač 2, Šulc 1, Tintor, Vasić, Marčeta, Ristić, Tubić. Trener: Darko Bilić.

CRVENA ZVEZDA: Dobožanov (10 odbrana), Tankosić 3, Radović 1, Bursać, Šuberić 1, Ilić, Njegovan, Toholj, Mihailović, Tanasković 1, Stojanović 2, Asanović, Todorovski, Ljubenović. Trener: Dejan Savić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама