Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице СДЦЗ

Zvezda bez milosti protiv Železničara

Izvor: OK Crvena zvezda

Odbojkašice Crvene zvezde savladale su Železničar u derbi meču 15. kola BPŠ Superlige Srbije sa ubedljivih 3:0, po setovima 25:10, 25:21, 25:19.

Pobedom nad konkurentom crveno-bele su se vratile na 2. poziciju na tabeli Superlige.

Zvezdine dame su slivito krenule u duel protiv Lajkovčanki. Vrlo brzo na semaforu je stajalo 7:1 za naš tim, a na tehničkom tajm autu bilo je 12:2. Odlično su servirale Milka Stijepić i Milica Tasić, a neprelazna na mreži je bila Sara Vučićević koja u prvom setu imala 4 bloka. Zvezda je održavala stečenu prednost, a u završnici je sa šest vezanih poena došla do čak petnaest set lopti. Drugu je iskoristila Vanja Bukilić za vođstvo crveno-belih – 25:10.

Gošće su bile znatno bolje u nastavku, ali nedovoljno dobre. Nakon novog bloka Vučićevićeve Zvezda je povela sa 10:7. Međutim, prišle su Lajkovčanke na poen zaostatka 11:10, ali su crveno-bele serijom od 4:1 (tri poena odlične Milke Stijepić) ponovo odmakle. Dva vezana asa Kutlešićeve primorale su našeg stratega Aleksandra Vladisavljeva da zatraži tajm aut kod rezultata 17:15. Zvezda je vezala dva poena, sačuvala stečenu prednost do kraja drugog seta i posle bloka Božice Marković došla do tri set lopte. Greškom Železničara naša ekipa je duplirala vođstvo – 25:21.

Na startu trećeg perioda igre gošće su imale tri poena prednosti 8:11. Milka Stijepić je nanizala dva poena, a potom je i Božica Marković izblokirala za izjednačenje. Crveno-bele posle tehničkog tajm auta preokreću na 14:12. Serijom od četiri poena, dva poslednja su delo Milice Tasić, Zvezda je povela sa 18:14, a nakon bloka Bojane Milenković i sa 20:15. Nova tri poena u nizu donela su našem timu šest meč lopti, Milenkovićeva je iskoristila drugu za slavlje Zvezdinih dama – 25:19.

Najefikasnija bila je Milka Stijepić sa 17 osvojenih poena. Milica Tasić i Bojana Milenković su dodale po 10, a Sara Vučićević 9 poena, od čega pet iz bloka.

Crveno-bele su dominirale na mreži sa 10 blokova, sedam više od rivalki koje su napravile čak 22 greške čime su znatno doprinele da ovaj trijumf bude ubedljiv.

U narednom 16. kolu BPŠ Superlige Srbije odbojkašice Crvene zvezde gostuju ekipi TENT u Obrenovcu.

CRVENA ZVEZDA – ŽELEZNIČAR 3:0 (25:10, 25:21, 25:19)

Beograd – Dvorana: USC Voždovac. Gledalaca: 300. Sudije: Anđelko Popović i Robert Leko.

CRVENA ZVEZDA: Čanak 4, Stijepić 17, Đurić, Marković 2, Đorđević, Milenković 10, Tasić 10, Bukilić 1, Vučićević 9, Stepanović (libero). Nisu igrale: Milunović, Lukić. Trener: Aleksandar Vladisavljev.

ŽELEZNIČAR: Spasenić (libero), Lazarević, Vasileva, Mitrović 4, Jovičić 4, Kutlešić 5, Andrić 1, Mladenović 17, Stanimirović 10, Vignjević 3. Nisu igrale: Grujičić, Tošić. Trener: Svetlana Ilić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама