Хокеј Хокеј/Извештаји

Reprezentacija Španije jača od reprezentacije Srbije

U drugoj utakmici po redu, drugog dana igre Svetskog prvenstva u20 hokeja na ledu, reprezentacija Španije, upisala je pobedu, nad reprezentacijom Srbije. Doduše, večeras, šezdeset minuta aktivne igre, nije bilo dovoljno našim momcima da odluče konačan rezultat utakmice, pa su i pored produžetka, krenuli na penale, ne bi li prelomili u svoju korist, rezultat koje je bio nerešen, 2:2 ( 0:1, 0:0, 2:2, 0:0, 1:0 ).

Naši reprezentativci imali su solidan učinak šuteva, od 6, 90 %, što je čak 29 ( 9, 9, 7, 4, 0 ), dok je golaman, iz redova SKHL Crvena zvezda, Mitić Jug pokazao nešto slabiju nego sinoć, ali svakako dobru odbranu od 94, 74%. Reprezentacija Španije šutirala je na naš gol čak 38 puta ( 14, 7, 14, 3, 0 ), što je 5, 26%, dok su branili 93, 10%.

Prvi gol za Srbiju postigao je Pejčić Lazar ( asis. Vukićević Luka ), drugi upisuje Vukićević Luka ( asis. Grković Dušan, Subotić Srđan ), što znači da su i večerašnjem duelu umnogome doprineli i Zvezdini momci.

Golove za Španiju postigli su Sanchez Markos ( asis. Martinez Alberto, Martin Alejandro ) i Garcia Alfonso ( asis. Donath Dorian, Cerda Joan ).

Za period penala na led su izašli Grković Dušan, Đumić Mirko, Subotić Srđan, Kastel Viktor i Vojinović Pavle.

Nadamo se ovakav rezultat neće bitno uticti na samopouzdanje naših momaka, obzirom na to da su igrali nerešeno u prvih šezdeset minuta utakmice,a svakako ne treba zanemariti navode pomoćnog tenera Nikole Glavnonjića, da su imali veoma malo vremena za pripreme i uigravanje.

Naredna utakmica reprezentaciju Srbije vodi pred reprezentaciju Belgije, već 13.1.2018. godine, na ledu dvorane Pionir, od 20h.

Podržimo momke pod našom zastavom. Ostanimo deo SKHL Crvena zvezda.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама