Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Zvezda potopljena u polufinalu Kupa

Prva četvrtina

Već posle 60 sekundi igre Partizan je imao brojčanu prednost, ali je siguran bio Lazar Dobožanov. Nizali su se pokušaji na obe strane, šutirali au Aleksandar Njegovan i Petar Tomić, ali su mreže ostale mirne. Imali su crveno-beli priliku sa igračem više, ali je Ognjen Stojanović šutirao pored gola. Posle tri minuta igre Zvezda je povela preko Njegovana. Partizan je dobio isključenje, lopta je brzo stigla na krilo kod levorukog igrača crveno-belih, koji je bio siguran u realizaciji. Odmah su crno-beli poravnali, pošto je precizan posle faula bio Nikola Radonjić. Ubrzo je Zvezda imala novu brojčanu prednost, ali ja kapiten tima, Đorđe Tanasković, loše šutirao.

Preokret i prvo vođstvo crno-belima doneo je Marko Manojlović. Zvezda je imala napad, ali je centar Partizana ostao na drugoj strani i posle neiskorišćenog napada ekipe Dejana Savića, Manojloviću nije bilo teško da savlada Dobožanova, za vođstvo od 2:1. U poslednjem napadu prve četvrtine Zvezda je imala tajm-aut, pa zatim i igrača više, ali su crveno-beli prekombinovali i izgubili loptu.

Druga četvrtina

Posle greške crveno-belih u napadu, Partizan je na drugoj strani dobio igrača više, a lopta je stigla do Petra Tomića na dva metra, koji se podigao i loptu sproveo u mrežu, za 3:1. Aktuelni šampion je mogao do novog pogotka iz slične situacije, ali to nije iskoristio. Potom je Nikola Lukić isključen, ali je, čini se, odlično prošao, pošto se videlo da je preko vode udario protivničkog igrača. Savić je zatražio tajm-aut, a crveno-beli su to iskoristili i smanjili na 3:2. Do kraja poluvremena obe ekipe su loše koristile situacije u kojima napadale 6 na 5. Dva minuta pre kraja, na samom isteku napada, Mateja Asanović je šutirao, lopta je prevarila Rističevića i završila u mreži crno-belih, za izjednačenje 3:3.

Dimitrije Rističević

(Foto: Novosti)

Treća četvrtina

Početkom treće četvrtine Partizan je stigao do novog vođstva. Najpre su crveno-beli imali priliku za kontru, ali je Rističević isplivao i sprečio to, a zatim su njegovi saigrači iskoristili kontru i pogodili za 4:3. Ubrzo su crno-beli posle dužeg vremena iskoristili igrača više i ponovo stigli do „+2“, a precizan je bio Marko Janković. Zvezda je potom imala napad sa dva igrača više, ali je Rističević zaustavio loptu na zamišljenoj gol liniji. Bio je branilac trofeja blizu novog gola, ali je iz velike udaljenosti jedan igrač pogodio okvir gola. Međutim, tri i po minuta pre kraja trećeg perioda Partizan je stigao do 6:3. Crno-beli su imali igrača više, a posle nekoliko dodavanja lopta je stigla do Lazića, koji je uz malo sreće postigao gol. U istom ritmu nastavio je Partizan, pa je Tomić novim golom, ovog puta sa šest-sedam metara, povisio na 7:3 i pobeda crno-belih se već tada nazirala, pošto rival na drugoj strani nije uspevao ni da pripreti. Mogli su Savićevi igrači da smanje razliku u finišu, ali Tankosić nije iskoristio dobru priliku, pošto je Rističević bio siguran.

Četvrta četvrtina

Odmah na startu poslednjeg perioda Partizan je propustio da može stavi i tačku na ovu utakmicu, pošto je Dobožanov zaustavio odličnu priliku crno-belih. Minut kasnije, ponovo su puleni Stefana Ćirića imali brojčanu prednost, ali je Dobožanov dobro reagovao kod prvog udarca, dok nekoliko sekundi kasnije nije uspeo da zaustavi šut Lazića. Sve dileme, ako ih je uopšte bilo, otklonjene su šest minuta pre kraja, kada je Radonjić na isteku napada lepim golom povisio na 9:3. Čekao se samo kraj utakmice, pošto Zvezda nije imala nikakve šanse da se vrati rezultatski u meč. Stojanović je smanjio zaostatak, a ubrzo su crveno-beli imali polu kontru, ali je tada isti igrač pogodio stativu. Međutim, Zvezda je dodatno smanjila prednost crno-belih posle gola Tankosića, za 9:5, četiri minuta pre kraja. Savićev tim se probudio i imao je još dve prilike da dodatno smanji rezultatski minus, ali nije uspeo. Na drugoj strani, Srđan Aksentijević je iz peterca pogodio za 10:5, a posle polu kontre, Partizan je postavio konačnih 11:5, za veliko slavlje igrača i navijača.

Vaterpolo Kup Srbije, polufinale

Partizan – Crvena zvezda 11:5 (2:1, 1:2, 4:0, 4:2)

Partizan: Rističević (11 odbrana), Kasum, F. Janković, Lukić, Lazić 2, Tomić 2, M. Janković 1, Andrejević, Manojlović 1, Radanović, Radonjić 2, Aksentijević, Belopavlović, Vučinić. Trener: Ćirić.

Crvena zvezda: Dobožanov (10 odbrana), Tankosić 2, Radović, Bursać, Šuberić, Ilić, Njegovan 1, Toholj, Nikolov, Tanasković, Stojanović, Asanović 1, Todorovski, Ljubenović. Trener: Savić.

Vest preuzeta sa sajta Vaterpolo vesti

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама