Хокеј Хокеј/Извештаји

U14 poražena u Ljubljani

 

Nakon što su u prošlom kolu ostvarili svoju prvu pobedu u ovogodišnjem takmičenju IHL-a, hokejaši Crvene zvezde (U14), predvođeni trenerom Nemanjom Jankovićem i njegovim pomočnikom Vukašinom Stevićem, odmerili s snage sa ekipom ljubljanske Slavije. Fizički dominantnija i uigranija ekipa domaćina, slavila je protiv crveno-belih oklopnika rezultatom 6:4 (2:1, 3:0, 1:3).

iPrva trećina protekla je u jednoj dosta izjednačenoj igri, Domaćini su stigli do vodstva od 1:0, ali crveno-beli uspevaju izjednačiti na 1:1. Ipak, Slavija nekoliko minuta pole toga uspeva da dođe do vodstva od 2:1, a tim rezultatom se otišlo na prvi odmor.

Na početku drugog period Zvezda je imala fantastičnu priliku da izjednači ali situaciju 1 na 1 nije pretvorila u pogodak. Odmah nakon toga u kontranapadau, Slavija dolazi do vodstva od 3:1. Nedugo posle toga, nakon greške Zvezdine odbrane, Slavija povećava svoje vodstvo na 4:1. Rana promašena prilika za izjednačenje kao da je vezala noge našim hokejašima pa nisu uspeli od 13 do 15 minuta druge trećine da iskoriste ni igrača više, a Slavija to opet kažnjava i dolazi u vodstvo od 5:1. Pred sam kraj ovog perioda crveno-beli ne koriste još jednu izglednu priliku tako da rezultat ostaje nepromenjen.

A onda u poslednjem periodu drama. Ka da je neka druga ekipa Crvene zvezde izašla na led. Prvo Zvezda smanjuje na 5:2, da bi domaćini vratili prednost na 6:2. Ali Zvezda do kraja utakmice postiže dva pogotka za 6:4 i vrši konstantan pritisak na gol Slavije. Ipak, domaćini su uspeli da odbrane svoju mrežu i ne dozvole crveno-belima da naprave potpun preokret.

Evo šta je Nemanja Janković, novi trener crveno-belih rekao posle susreta:

“Iz dana u dan idemo polako sigurnim koracima ka boljim rezultatima. Imamo dosta posla, što individualne edukacije, što ekipne. Iako je to činjenica, ja sam prezadovoljan njihovim pomakom. Prvi deo utakmice je u ovakvim uslovima težak za svakoga. Dug put, spavanje u busu i pravo na utakmicu. Ono što je nama bitno je baš to da deca mogu da pokažu zube i jak karakter kada gube 5-1 i 6-2. To je naš današnji pomak i lekcija koja je jako pozitivna. Odmaramo danas, pa sutra revanš u 13:30. Posle toga, nazad u svlačionicu, na tablu, pa i na led. Trud i zalaganje je na zavidnom nivou, ostalo ćemo unaprediti iz dana u dan u bliskoj budućnosti. Deca Crvene zvezde u generaciji U14 imaju još mnogo toga pozitivnog da pokažu, a mi kao staff ćemo se potruditi da ih usmerimo da u tome budu uspešni.”

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама