Хокеј Хокеј/Извештаји

Zvezdini kadeti u trileru slavili protiv Triglava

Hokejaši Crvene zvezde do 16 godina, predvođeni trenerom Markom Juloskim, odigrali su jednu zanimljivu i nadasve neizvesnu utakmicu u Kranju. Nakon mnogo uzbuđenja crveno-beli oklopnici su slavil nakon produžetaka. Triglav – Crvena zvezda 4:5 (0:1, 1:2, 3:1, 0:1).

U prvoj i drugoj trećini Zvezdini hokejaši su držali konce igre u svojim rukama što je pred ulazak u poslednji period igre rezultovalo vodstvom od 1:3. Najpre je Relja Jovanović, na asistenciju Antonija Jeremića, u 15. minuti doveo crveno-bele u vodstvo od 0:1, da bi domaćini u drugom periodu, u 22. minuti, golom Nejca Burgara izjednačili na 1:1. A onda Zvezdini klinci u samo jednom minutu (36.) postižu dva brza i efektna gola. Prvo Mateja Popović, na asistenciju Aleksa GvozdenovićMarko Mladenović, šalje pak u mrežu Ažbe Žiberta (1:2), da bi samo nekoliko sekundi kasnije Vuk Savić, na asistenciju Mateje Popovića, povisio na 1:3.

Činilo se da će Zvezda lako privesti meč kraju, ali nisu tako mislili i domaći igrači. U poslednjem periodu igre, u 50. i 52. minutu, domaći dolaze do izjednačenja. Prvo na 2:3 smanjuje Nik Mravlje, a isti igrač donosi izjednačenja na 3:3. Zvezda ipak uspeva da vrati vodstvo (3:4) golom Mateje Popovića, na asistenciju Alekse Gvozdenovića (56. minut), ali domaćin u 59. minuti dolazi do izjednačenja i produžetaka golom Mavricij Majcea.

Ušlo se u produžetke koji su trajali samo 20 sekundi. Zvezda je odličnom akcijom došla do pobedonosnog gola, a strelac je bio Marko Mladenović na asistenciju Mateja PopovićAleksa Gvozdenović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама