Хокеј Хокеј/Вести

Zvezdini klinci promovisali hokej na Sajmu sporta u Beogradu

 

Ovaj vikend u Beogradu protekao je u znaku održavanja Sajma sporta, na koji su nas u ime promocije kluba u kojem odrastaju, ali i zbog fantastičnog druženja, vodili Zvezdini klinci.

Ispred štanda Saveza hokeja na ledu Srbije, u Hali 1, Beogradskog sajma, SKHL Crvena zvezda imala je čak tri svoja predstavnika, obzirom da su u toku turniri zbog kojih hokejaške selekcije idu na gostovanja po regionu.

Kroz mnogo zabave, ali sa dozom ozbiljnosti, ovi mališani su nas učili kako se igra hokej, kako se kroz prizmu hokeja mogu igrati i ostali sportovi ( recimo, u rolerima, koji su bili zamena za klizaljke, veoma je moguće igrati stoni tenis!), ali su nam pokazali i da rivalstvo među klubovima postoji samo na ledu i to jedino u toku utakmice, te su sa velikim oduševljenjem u društvo primili svog druga Mihajla, iz Partizana.

Izuzetno raspoloženi za nove doživljaje, Petar i Maša Vidaković i Filip Kovjanić oprobali su se u svim raspoloživim disciplinama, noseći svoje hokejaške dresove, pa su vrlo lako privlačili pažnju mnogobrojnih posetilaca Sajma, ali i nekih već oformljenih sportista, poput Filipa Krajinovića. Osim što su pokušali da neke sportove zaigraju prvi put, oni su nas obradovali i odlukom da svoje prve zvanične intervjue daju baš za čitaoce našeg portala, a mi vam obećavamo – biće vam podjednako simpatično koliko i nama!

Filip ( 8 godina ): “Hokej treniram tek jednu godinu, ja sam napadač ( iako Maša kaže da ta pozicija nije dobra ). Igram zbog društva i medalja, a i u Pančevu to niko ne trenira i jedini sam. Imam mnogo drugova iz tima, to su Petar, Joca, Vasilije, Kosta, Maksim i to je to. Nekad mi je teško da treniram, ali uvek odem i to svima preporučujem.”

Petar ( 9 godina ): “Hokej već nekih pet godina treniram. Zanimljivo mi je što se igra na ledu, zanimljiv je sport, pa ga baš preporucujem svima da igraju. Imam baš dosta drgova i sa svima sam u odličnim odnosima, a sa nekima se družim i van hokeja. Nije toliko teško, ali je veoma odličan sport i treba da se trenira puno, pogotovo za kondiciju. Ja jesam vredan, idem na treninge uvek, osim kada sam baš puno bolestan.”

Maša ( 7 godina ): “Ja treniram tek dve godine. Moj brat je pre mene počeo, pa sam se ja upisala posle. Volim hokej, jer nije puno teško da se kliza, a mnogo je lepo i preporučujem ga svima. Nisam jedina devojčica tu, ali igramo sa dečacima. Ja sam bek, a ima i jedna devojčica koja je golman, Iris se zove.”

I dok su se dogovarali da li će Maša priznati da je Filipova devojka ili da on ipak dovede svoju iz Pančeva, mi smo zamolili Teu Tatarac da nam ispred SKHL Crvena zvezda kaže nešto više o Školici hokeja koja postoji pod njihovim okriljem.

“U Zvezdi imamo čak sedam selekcija, od kojih je šest u okviru školskog uzrasta, pa samim tim, za njih imamo i posebno prilagođen program, dakle modifikovan za predškolski i školski uzrast. Ističemo da smo jedini registrovani hokejaški tim, od mlađih kategorija do seniora, koji učestvuju u domaćem i regionalnim prvenstvima. Naši treneri su visoko obrazovani i stručni ljudi, koji se trude da kroz Školicu hokeja, deci razviju kolektivni duh, unaprede njihovu fizičku spremnost i sam razvoj uopšte. U Školici imamo čak tri termina ( sreda 19h – 20h, subota 8h – 9h, i nedelja 9h – 10h ), a klinci su obezbeđeni neophodnom opemom. Naravno, ispred Zvezde, mogu reći da su svi dečaci, ali i devojčice zaista dobrodošli, a naši stručni treneri će se postarati da svakom novom malom hokejašu treniranje bude izuzetno zabavno!”

Sajam sporta otvoren je još sutra, pa vam savetujemo da potražite štand SHLS – a, gde možete dobiti sve informacije o SKHL Crvena zvezda.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама