Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

BATE – Crvena zvezda 0:0

Fudbaleri Crvene zvezde iz Belorusije nose pozitivan rezultat, ali ostaće gorak ukus jer je još jednom izostalo malo sreće za veliki podvig.

540-bate-246.jpg

Stadion: „Borisov Arena“
Gledalaca: 8.000
Sudija: Sven Odvar Moen (Norveška)
Strelci: /

BATE: Šerbitski, Rios, Buljat, Milunović, Poljakov, Dragun, A. Volodko, Gordeičuk, Ivanić, Stasevič, Rodionov.
Rezerve: Čičkan, Jablonski, Bereckin, Signevič, Tuominen, Baga, M. Volodko.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Le Talek, Savić, Rodić, Donald, Krstičić, Kanga, Srnić, Milić, Boaći.
Rezerve: Supić, Babić, Gobeljić, Račić, Milijaš, Adžić, Pešić.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde opredelio se za sastav koji je i do sada donosio bodove u grupi Lige Evrope. Jedina promena u odnosu na ranije utakmice bila je neigranje Nemanje Radonjića zbog povrede.

Crvena zvezda je ostavila bolji utisak u prvom delu igre. Viđeno je zaista malo poluprilika za gol, ali gotovo sve ih je napravila Crvena zvezda. Možda su se očekivali nešto snažniji napadi BATE Borisova kojem je pobeda u ovoj utakmici bila prioritetnija, ali oni su izostali. Pohvale za tu činjenicu svakako snosi i Zvezdina defanziva koja je besprekorno obavljala svoje zadatke, i Rodionov, najubojitii napadač beloruske ekipe, bio je odsečen.

Svaki put kada bi oduzela loptu rivalu i uspela da probije presing, Crvena zvezda je gradila opasan napad. Posle jednog takvog, Srnić je bio u prilici da zatrese mrežu. Bila je to možda i najbolja prilika za Zvezdu u prvom delu igre, iako nije bila izgledna; Srnić je na kraju glavom šutirao nakon centaršuta Stojkovića, ali preko gola. Gelor Kanga je pretio sa distance, jednom je iz daljine pokušao i Nemanja Milić, ali nije bilo opasnosti po gol. Boaći je bio dobro čuvan, uvek je imao dvojicu fudbalera pored sebe.

Crvena zvezda je na kraju prvog dela igre imala veći posed lopte. Kada nije pretila iz polukontri, Zvezda je strpljivom igrom gradila napade i u nekoliko navrata uspela da stvori opasnu situaciju, ali nije bilo završnog pasa. Skromno od Crvene zvezde kada se gleda napadački učinak, ali šta tek reći za BATE koji je imao jedan šut na gol za prvih 45 minuta, a i on je završio visoko preko prečke.

BATE je najbolju, i jedinu priliku imao u 47. minutu, odmah nakon što je utakmica nastavljena. Prilika se ukazala Gordičuku na desnoj strani, ali šutirao je pored desne stative! Ot tog trenutka pa do kraja utakmice, Crvena zvezda je bila tim koji je više želeo pobedu, tim koji je napadao, više rizikovao. Treću utakmicu zaredom, prečka je pomogla Zvezdinim protivnicima. A, kakav bi to gol bio Milana Rodića da nije! Prihvatio je loptu na grudi kod aut linije, povukao u sredinu i šutirao „iz kolena“ sa same ivice kaznenog prostora. Bio je to projektil, ali lopta i na ovoj utakmici trese prečku!

Rodić je drugu odličnu priliku imao nakon kornera i centaršuta Krstičića. Niko ga nije čuvao, Rodić je visoko skočio, ali je loptu glavom zahvatio nespretno. Kako se utakmica bližila kraju, tako je Zvezda stezala obruč, napadala. I onda u 87. minutu, odličan centaršut Krstičića, lopta je preletela štopera ekipe BATE i pala na glavu Boaćiju koji je šutirao pod prečku, ali se istakao paradom golman Šerbitski!

Ni to nije bio kraj. Igrao se treći minut nadoknade, igrale su se poslednje sekunde. Zvezda je izvela korner, nespretno je intervenisao golman Šerbitski, lopta pada na nogu Rodiću koji šutira! SVe igrače je lopta prošla na putu ka golu, ali ne i poslednjeg koji je sa gol linije izbija u polje! Mnogo sreće za domaćina!

Odmah nakon te prilike sudija je odsvirao kraj utakmice. Zvezdi u prilog ne ide činjenica da je Arsenal poražen u Kelnu, i moraće još jednom sama da se izbori za svoju sudbinu. Keln i Zvezda su izjednačeni po broju bodova, ali Nemci imaju bolju gol razliku i crveno-belima će biti neophodna pobeda u poslednjem golu na Marakani.

Jedno je sigurno. Tog dana nikome u Beogradu neće biti hladno.

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama