Кошарка Кошарка/Женска кошарка

Zvezdine dame savladale ekipu Radivoja Koraća

KKŽ Crvena zvezda ubedljivo je savladao ekipu Radivoj Korać u derbiju 7.kola Prve ženske košarkaške lige Srbije u Železniku, 89-61 (20-17, 15-17, 29-15, 27-12).

U duelu finalista plej-ofa, šampiona i vicešampiona Srbije, neporaženih ekipa u dosadašnjem toku šampionata i velikog broja reprezentativki i najtalentovanijih izdanaka ženske košarke u dvorani u Železniku, Crvena zvezda je potvrdila da je broj 1.

Trener Dragan Vuković mogao je da računa na Mariju Prlju. koja se oporavila od povrede, a njen povratak odmah se osetio u igri ekipe.

Ekipa Radivoj Koraća je parirala osvajaču duple krune u prvom poluvremenu, ali su crveno-bele utakmicu prelomile u trećoj četvrtini, i tako zadržale jedine maksimalan učinak nakon odigranih 7.kola.

Obe ekipe su ušle u utakmicu serijom 6-0. Zvezda je povela, Radivoj Korać uzvratio, a zatim je usledila nova, furiozna serija šampiona Srbije 9-0, koja je i donela prednost na kraju prve četvrtine, 20-17.

Radivoj Korać se polako približavao Zvezdi, i pored minusa od šest poena uspeli su da se totalno vrate u igru i trojkom Inđić sredinom drugog perioda i prvi put dođu u vođstvo na meču, 28-29. Zvezda je odgovorila preko Stjepanović i Đorđević da bi preuzela minimalnu prednost na poluvremenu, 35-34.

Treći period igre je bio i prelomni. Nisu gošće ni pomislile na predaju, ali su crveno-bele u serijama postizale poene, polako lomile otpor rivala, da bi Nevena Naumčev serijom 7-0 Zvezdi donela dvocifrenu prednost, a gostujućoj ekipi zadala „udarac“ od kojeg se nisu oporavile. Pred poslednjih deset minuta imala je Zvezda plus 15, 64-49.

Sigurno su čuvale prednost devojke sa Malog Kalemegdana, serijom trojki potvrdile da su pobednik susreta, a utakmicu privele kraju mini serijom Snežane Bogićević, koja je donela i maksimalnu prednost, ujedno i konačan rezultat, 89-61!

Najefikasnije su bile Bogićević i Đorđević sa 16 koševa, uz dabl-dabl učinak Mine Đorđević koja je uhvatila 15 lopti. Pratila ih je takođe sa dabl-dabl ostvarenjem kapiten Aleksandra Katanić – 14 poena uz 10 skokova.

U četvrtak crveno-bele očekuje drugi deo takmičenja u BTravel WABA ligi gostovanjem u Sarajevu, ekipi Plej Of-a. U domaćem šampionatu, Zvezda će naredne nedelje putovati u Niš, na duel sa ekipom Studenta.

KKŽ Crvena zvezda: I.Katanić 10 (3sk 2as), Stjepanović 5 (7sk 6as), Tešić Prlja 10 (3sk 4as), Bogićević 16 (3sk 2as), Zukanović, A.Katanić 14 (10sk 5as 3ukl), Đokić, Naumčev 7 (4sk), Bojović (3sk), M.Đorđević 16 (15sk), Jovanović 11 (2sk).

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама