Хокеј

Zvezda otopila Bled

Hokejaši Crvene zvezde odigrali su svoju prvu utakmicu (od dve) sa ekipom Bleda u lednoj dvorani SPENS-a i ostvarili ubedljivu pobedu od 4:1 (4:0, 0:0, 0:1).

Image may contain: one or more people, people playing sports and basketball court

Kao što su i najavili pre ovog duela, crveno-beli oklopnici su ušli skoncentrisano i motivisano u ovaj meč i nisu dozvolili iznenađenje. Pokazala je četa Igora Krivošlika da je poraz protiv Triglava stvar prošlosti, kao da i odlazak Ilje Olonova neće previše uticati na mentalitet ekipe.

Već u 9. minuti Zvezda vodi 1:0. Akciju, u kojoj su asistenti bili kapiten Marko Brkušanin i Ivan Anić, završava Uroš Bjelogrlić. Nije se dugo čekalo na drugi Zvezdin gol. Igrao se 10. minut kada na asistenciju Nemanje Vučurevića, Mihail Bučkin postiže gol i već je 2:0 za crveno-bele.  Odlučili su crveno-beli hokejaši da stvar završe već u prvoj trećini, pa već u 11. minuti dolaze do ogromnih 3:0. Ovaj put strelac je bio Andrej Zwick, a asistirali su mu Mihal Daniel i Ivan Anić. Do kraja ove trećine viđen je još jedan pak u mreži gostujuće ekipe i to u 18. minuti kada, možda i najbolji igrač Zvezde u ovoj sezoni, Slovenac David Sefič, na asistenciju Mihaila Bučkina, dovodi Crvenu zvezdu do ogromnih 4:0.

Zvezdini napadači kao da su se zadovoljili postignutim u prvoj trećini ovog susreta pa do kraja utakmice više nismo videli pakove u mreži gostiju. Druga trećina je bila borbena, ali bez golova, dok je o poslednjem periodu igre viđen samo jedan pogodak i to u mreži Zvezdinog golmana, Arsenija Rankovića. U 56. minuti susreta Žiga Kos, na asistenciju Gaber Podrekara, postavlja konačnih 4:1.

Zvezda je posle ove pobede ostala na 3. mestu sa 19 bodova iz 8 odigranih mečeva. Ispred naših oklopnika nalaze se ekipe Triglava (1. mesto) sa 29 bodova iz 11 i ekipa Celja sa 21 bodom iz 8 odigranih mečeva. Crveno-beli danas (nedelja) igraju još jedan meč protiv ekipe Bleda. Ovaj put susret počinje u 13 časova, a igra se takođe u ledenoj hali SPENS-a u Novom Sadu.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама