Fudbal Fudbal/Vesti

Milojević – Možemo protiv svakog

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je posle utakmice sa Arsenalom da je Crvena zvezda došla u London da napadne i pokuša da pobedi.

540-miloje-5346.jpg

Zvezda nije uspela da pobedi, ali nije ni poražena, i Zvezdin trener je saglasan sa time da je bod osvojen u Londonu veoma značajan.

– Ova utakmica je bila slična onoj u Beogradu koju smo takođe dobro odigrali, ali smo imali nekih 20-ak minuta igre u kojima smo bili impresionirani protivnikom i atmosferom. Došli smo u London da odigramo odvažno i da ispravimo neke greške. Znali smo da će Arsenal vršiti pritisak i da ćemo imati dosta prostora. Mogli smo da postignemo gol, imali smo mnogo prilika, mnoge ekipe nemaju mogućnost da ovde stvore toliko prilika. Niko nema luksuz da sebi dozvoli ovoliko promašaja na ovom stadionu. Nažalost, nismo uspeli da postignemo gol, ali zadovoljan sam. Igrati na ovako prelepom stadionu je uživanje, i mogu da kažem sve pozitivno. Zvezda pripada ovoj grupi samog krema evropskih ekipa, sa druge strane Arsenal je ekipa za Ligu šampiona i favorit je da osvoji Ligu Evrope. Ovo je veliko iskustvo za nas. Moji igrači rastu iz utakmice u utakmicu, i napomenuo bih da mi nemamo igrače koji su nekada ranije igrali Ligu Evrope. Ovo iskustvo će im mnogo značiti u karijerama – rekao je Milojević.

Milojević podvlači da za njega nije iznenađenje ovako dobra partija čitave ekipe, pre svega u taktičkom smislu.

– Uvek očekujem da moji igrači igraju dobro, a nakon utakmice u Beogradu postalo im je jasno da nemaju čega da se plaše. Oni su dobri igrači, vredno treniraju, dobro rade, i drrago mi je da su pogledali u oči jednom Arsenalu koji je odlična ekipa, i to je potvrda i nama samima da možemo sa svakim da igramo.

Dobra vest za Crvenu zvezdu je i pobeda Kelna nad do sada najvećim konkurentom za drugo mesto, BATE-om.

– Čuo sam rezultat iz Nemačke, ali verujte mi da stvarno o tome ne razmišljam. Važno mi je da smo odigrali hrabro jednu utakmicu, došli smo da pobedimo u London. Keln je Keln, Bundesligaš, nikada ne smete da ih zanemarite. Imamo i BATE koji je do skoro bio učesnik Lige šampiona. Mislim da će do kraja da bude zanimljivo, ako ništa drugo – rekao je Milojević.

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama