Фудбал Фудбал/Вести

Arsenal – Crvena zvezda 0:0

Izvor: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je osvojila veoma značajan bod na gostovanju u Londonu, i iskoristila ubedljiv poraz BATE Borisova kako bi se učvrstila na drugom mestu na tabeli grupe H.

540-arsenal-feg.jpg

Stadion: “Emirati”
Gledalaca: 40.000
Sudija: Luka Banti (Italija)
Strelci: /

Arsenal: Mejsi, Debiši, Elneni, Holding, Kokelan, Vilok, Nelson, Maitland, Volkot, Vilšir, Žiru.
Rezerve: Čeh, Tutu, Akpom, Dasilva,MekGuan, Nketia, Šeif.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Le Talek, Savić, Gobeljić, Donald, Krstičić, Kanga, Srnić, Radonjić, Boaći.
Rezerve: Supić, Frimpong, Babić, Račić, Milić, Adžić, Pešić.

Očekivanu postavu izveo je trener Crvene zvezde Vladan Milojević. Jedina dilema bila je pozicija levog beka zbog suspenzije Milana Rodića, a mesto pored leve aut linije zauzeo je Marko Gobeljić. Arsen Venger je napravio promenu na golu u odnosu na prvu utakmicu ova dva rivala, pa je umesto Čeha zaigrao Mejson. Nažalost, istakao se odličnim odbranama.

Crvena zvezda je dobro ušla u utakmicu, imala je veći posed lopte na samom početku, ali ubrzo kao da je koncentracija opala i naši fudbaleri grešili su prilikom prijema, ali i dodavanja što je u više navrata otvaralo kontranapade domaćinu. Iz jednog takvog malo je nedostajalo da Arsenal dođe do prednosti, međutim istakao se Milan Borjan odličnom intervencijom, i donekle se revanširao Žiruu za gol u Beogradu.

Kako su minuti prolazili i kako se bližila pauza, crveno-beli su bili sve sigurniji i uspeli su da stvore nekoliko odličnih prilika. Radonjić je u nekoliko navrata loše reagovao, ali u 36. minutu je uspeo da pretrči pola terena, pravovremeno proigra Srnića koji je šutirao, ali mu je Mejson odbranio. Ovo je, međutim, bila samo uvertira u Zvezdinih odličnih 10 minuta i prava je šteta što nije uspela da ih materijalizuje. U 38. minutu posle kornera, Vujadin Savić je bio najviši u skoku. Mejson je uspeo da odbrani njegov udarac, ali samo donekle – lopta je nastavila da pada ka golu i naposletku sletela na prečku! Kakva šteta, malo je nedostajalo da sin Dušana Savića nastavi posao tamo gde ga je njegov otac započeo!

Ali, to nije bila najbolja prilika za Zvezdu. U 45. minutu nakon još jedne odlične kontre, Kanga je proigrao Boaćija koji je mogao i morao bolje da šutira! Takve prilike svaki centarfor priželjkuje, takve prilike moraju se koristiti! Nažalost, Boaći je šutirao pored stative.

U nastavku utakmice Arsenal je preuzeo posed lopte, ali ostaje dilema da li je to učinio jer je zaigrao bolje, ili jer je Zvezda, videvši koliko je opasna iz kontranapada, svesno prepustila prividnu nadmoć rivalu. Obe ekipe imale su po jednu odličnu priliku. Arsenal je preko Vilšira mogao da dođe do prednosti, Borjan je već bio savladan, ali Le Talek je rekao “NE!” i požrtvovano intervenisao ispred gol linije. Možda i potez vredan jednog boda. Na drugoj strani, Ričmond Boaći je imao još jednu odličnu priliku da Zvezdi donese i pobedu, ali ponovo je šutirao pored stative! Ovo nije bilo veče Boaćija kada je realizacija u pitanju, međutim on je, kao i svi ostali fudbaleri, odradio odličan taktički posao.

Na kraju, golova nije bilo. Arsenal je u dvomeču sa našim klubom uspeo da postigne samo jedan gol, i to nakon što je u Beogradu isključen Rodić. Na drugooj strani, Crvena zvezda je dva puta pogađala prečku.

Do neke naredne utakmice, Tobdžije.

Crvena zvezda sada ima pet bodova i zauzima drugo mesto na tabeli, a sledeće na redu je gostovanje u Belorusiji.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама