Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Zemun – Crvena zvezda 0:1 (0:0)

Crvena zvezda je trijumfom u Zemunu okončala prvi ciklus Superlige. Posle 15 kola, Crvena zvezda zauzima prvo mesto na tabeli.

540-zemun-436.jpg

Stadion: „Gradski stadion“, Zemun.
Gledalaca: 3.500.
Sudija: Bojan Nikolić.
Strelci: Boaći u 81′.

Zemun: Šaranov, Lečić, Cvetković, Dimić, Lasickas, Luković, Milutinović, Kiso, Trajković, Vučić, Mladenović.
Rezerve: Milošević, Asani, Beljić, Bubanja, Marković, Vuković, Đalović.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Frimpong, Babić, Anđelković, Donald, Krstičić, Kanga, Srnić, Pešić, Boaći.
Rezerve: Supić, Rodić, Milijaš, L. Ilić, Adžić, Radonjić, Milić.

Usled veoma gustog rasporeda i velikog broja utakmica koju su crveno-beli odigrali za svega tri i po meseca, šef stručnog štaba Vladan Milojević odlučio je da delimično „izmeša karte“ pred put Crvene zvezde u London. U zadnjoj liniji zaigrali su GobeljićFrimpong koji se vratio nakon povrede, Babić i kapiten Anđelković. Ispred njih je bila standardna trojka Donald — Krstičić — Kanga, a ovoga puta su i Pešić Boaći bili u startnoj postavi.

Zemun se hrabro i angažovano suprotstavio Crvenoj zvezdi. Zemun, koji u svojim redovima ima nekolicinu fudbalera koji su prošli Zvezdinu omladinsku školu, bio je tokom većeg dela utakmice sasvim ravnopravan rival crveno-belima. Iako je glavni arbitar dopustio tečniju i nešto oštriju igru, utakmica je bila lepa za gledanje jer nije bilo čestih prekidanja akcija. I pored toga, u prvom delu igre viđeno je svega nekoliko opasnih napada na obe strane.

Zvezda je najčešće pretila sa distance. Kanga je u svom stilu zapretio ali ovoga puta, za razliku od nekih ranijih utakmica, nije uspeo da pogodi okvir gola. Nešto uspešniji bio je Donald; Zvezdin vezista je sa 30 metara šutirao prelepo, pod prečku, ali Šaranov je napravio paradu i uspeo je da izbaci loptu u korner. Solidnu priliku imao je i Pešić nakon asistencije Kange, ali i njegov udarac je odbranio Šaranov; Pešić nije bio u idealnoj poziciji, ali je uspeo da pogodi okvir gola.

Zemun je najbolju priliku imao već u trećem minutu posle kornera kada je Vučić glavom šutirao pored stative. Još nekoliko opasnih napada organizovao je raspoloženi Dimić, ali Zemunci nisu uspeli nijednom da šutnu u okvir gola Crvene zvezde.

U nastavku utakmice Zvezda je, kako je vreme odmicalo, bila sve konkretnija, „stezala je obruč“ oko gola domaćina i na kraju je i uspela da postigne toliko željeni gol. Posebno opasna Crvena zvezda je bila nakon što je trener Milojević izvršio dvostruku izmenu, i na teren poslao Nemanju Radonjića koji je igrao na desnom boku, i Milana Rodića. Prva izvrsna prilika viđena je u 58. minutu. Najpre je Pešić reklamirao igranje rukom štopera Zemuna nakon njegovog udarca glavom, a u nastavku akcije se lopta odbija do Boaćija koji je iz okreta šutirao, ali pored stative. Radonjić je takođe u dva navrata šutirao, ali nije uspeo da pogodi okvir gola. Aleksandar Pešić jeste uspeo nekoliko minuta kasnije, ali njegov udarac u donji desni ugao spretno brani Šaranov koji se danas istakao na golu Zemuna, i ponovo pokazao da se radi o kvalitetnom golmanu.

Poslednji adut Milojevića bio je Nenad Milijaš, Zemunac koji odlično poznaje Gradski stadion. U 81. minutu Crvena zvezda je organizovala strpljivu akciju koja je krunisana golom. Pešić Kanga su kombinovali, zatim se Pešić izborio za poziciju za centaršut na levoj strani, poslao je veoma upotrebljivu loptu po zemlji ka petercu, a Ričmond Boaći ponovo pokazao izvanredan osećaj za postavljanje — bio je baš tamo gde treba i spretno je prikucao loptu u mrežu Zemuna!

Ispostavilo se da je ovo bio iu ključni momenat na utakmici. Crvena zveza je stigla do nove pobede, uspela je da donekle odmori pojedine igrače i predstoji joj put u London na utakmicu protiv Arsenala.

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама