Хокеј

Triglav previsok za Zvezdu

Hokejaši Crvene zvezde (seniori) nisu uspeli da savladaju ekipu Triglava, u Beogradu, i tako se revanširaju za poraz u prvom kolu. Crveno-beli su pali posle produžetaka – Crvena zvezda – Triglav 1:2 (0:1, 1:0, 0:0, 0:1).

Prva trećina protekla je u dosta izjednačenoj igri kao i cela utakmica, sa šansama na obe strane, ali su gosti bili prisebniji i iskoristili svoju priliku već u 5. minuti susreta, kada je Anže Terlikar zatresao mrežu Arsenija Rankovića. Pokušala je Zvezda da promeni rezultat, ali su gosti igrali jako čvrsto i sigurno u odbrani, pa je rezulta ostao nepromenjen.

U drugoj trećini ista slika. Šanse na obe strane, neke od njih sto postotne, ali bez konačne realizacije. I onda u 34. minuti susreta pak dolazi na desnu stranu do Ivana Anića koji odličnim udarcem matira golmana gostiju Žana Usa. Bilo je to 1:1.

U poslednjem periodu nekoliko zaista izglednih prilika i za Zvezdu i za Triglav, ali mreže miruju. Igrala se prava šahovska bitka. I onda, u produžetku gosti, koji su imali i igrača više, ponovno preko Anže Terlikara postižu gol za konačnu pobedu.

 

Što se tiče utakmice U16, Celje – Crvena zvezda, ona je završena ubedljivom pobedom naših hokejaša, rezultatom 1:7 (0:3, 0:3, 1:1). Strelci za ekipu Marka Juloskog bili su: Aleksa Gvozdenović sa 3, Mateja Popovićsa 2 pogotka, te Pavle Stojanović i Vuk Savić sa jednim postignutim golom.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама