Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Извештаји и анализе

Poraz Zvezde u Podmoskovlju

Autor: CZBG, Ivan J.

U okviru trećeg kola Evrolige, Crvena zvezda je poražena u Rusiji. Zaslužena pobeda Rusa koji su imali više raspoloženih igrača, Sa druge strane, Zvezda je ušla hrabro pa čestitke i crveno belim momcima. Na kraju, Himki – Crvena zvezda 85-78 (20:28; 23:16; 21 11; 21 23)

Izvor: Mozzartsport

Otvorila je Zvezda dobro utakmicu, služio ju je šut za tri poena u prvoj četvrtini, igrala je dobro i drugu četvrtinu, ali sa velikim brojem promašenih slobodnih bacanja, nije uspela na poluvreme da ode sa osetnijom prednošću. Ključan je bio početak treće četvrtine kada Himki pravi seriju i odlazi na deset poena prednosti što znalački čuva do samog kraja utakmice.

Feldin je naštelovao ruku na samom početku i dobro otvorio meč sa 11 poena, pratio ga je Ročesti i Milko. Danas je Radičević odigrao zreliju utakmicu i uspeo je da zameni Tejlora na pravi način. Međutim, kada sa druge strane imate jednog Šveda, tu odbrane nema. Napadački ga je odlično pratio i Anderson a defanzivno su gospodarili Marković i Dženkins koji je ‘iščačkao’ neke bitne lopte na način koji samo on ume. Zvezda se nije predavala, stizala je nekoliko puta na 4- 5 razlike, ali je ruski tim imao odgovor na pretnje Zvezde. Veliki problem Zvezde je pored i dalje neuštimovane odbrane (naročito pika) bio i skok. Nadskakao nas je Himki (33 – 28).

Ostaje žal za loših pet inuta treće četvrtine, ali je kalendar surov i nema mesta preteranoj analizi jer nas za dva dana očekuje Makabi u beogradskoj Areni. Poziv navijačima da dođu i pomognu našem timu da proba da napravi još jedno evroligaško čudo.

HIMKI – CRVENA ZVEZDA 85:79
/20:28, 23:16, 17:19, 21:23/

Dvorana: Mitišći.
Gledalaca: 5.198.
Sudije: Migel Perez Perez (Španija), Spiros Gkontas (Grčka), Amit Balak (Izrael).

HIMKI: Robinson 9, Šved 18, Vjalcev -, Zajcev 2, Marković 10 (5as, 5sk), Monja, Gil 6, Todorović -, Zubkov 2, Anderson 24 (5sk, 3as), Dženkins 6, Tomas 8 (10sk).

CRVENA ZVEZDA: Radičević 9, Davidovac -, Lazić 2, Lazarević -, Antić 6, Dobrić 3, Feldin 14, Janković -, Ročesti 13 (5as), Lesor 12 (8sk), Jovanović 4, Bjelica 15 (5sk).

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама