Фудбал Фудбал/Вести

Milojević – Ozbiljan posao pred nama

Izvor: zvanični sajt FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde sutra, 11. oktobra, otpočinju takmičenje u Kupu Srbiju. U okviru šesnaestine finala izabranici Vladana Milojevića dočekuju ekipu Dinama iz Vranja na stadionu „Rajko Mitić“, a meč je na programu od 18 časova.

540-konf-4532.jpg

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević izneo je svoja očekivanja pred sutrašnji meč.

– Imali smo skraćenu pauzu, jer već sutra krećemo sa utakmicama. Iskoristili smo slobodno vreme da se dobro odmorimo, ali i pripremimo za predstojeće utakmice. Boravili smo u Termama Čatež, i popred toga što smo vredno trenirali, imali smo sve uslove za odličan oporavak, što nam je i bio cilj. Malo smo se izolovali, proveli vreme zajedno. Ono što je  jako bitno za moj stručni štab jeste činjenica da su igrači koji su imali povrede pre polaska, Vujadin Savić i Milan Rodić, uspeli da ih izleče i trenirali su punim kapacitetom. Sada se okrećemo takmičarskim utakmicama, počevši od šesnaestine finala Kupa Srbije. Mnogo očekujemo od ovog takmičenja. U goste nam dolazi ekipa koja igra jako dobro, zaista su me prijatno iznenadili i  mislim da su od početka sezone pravi hit Prve lige. Oni su sigurno pretendenti za ulazak u najelitniji rang takmičenja. Treba pohvaliti gospodina Antića koji radi odličan posao, fantastično je spremio svoju ekipu, a to se može videti i po rezultatima koje beleže. Sigurno nas očekuje ozbiljan posao – poručio je Milojević.

Zvezdin strateg još uvek nije odlučio kojih 11 fudbalera će sutra izvesti na teren.

– Videćemo  kakva je situacija sa igračima koji su imali reprezentativne obaveze, kako se osećaju. Danas ćemo  posle treninga, na osnovu cele situacije videti kojih 20 fudbalera će večeras biti u karantinu. Bez obzira na sve, od svojih igrača ću kao i uvek tražiti ozbiljan pristup, da podignemo svoj nivo igre na maksimum, jer nas do sledeće pauze zaista očekuje jak ritam. Bitno je da se fokusramo na prvu narednu utakmicu, ona nam je najvažnija, a to je ovog puta Dinamo iz Vranja.

Očekuje se da u meču Kupa Srbije šansu dobiju i mlađi igrači sa manjom minutažom.

– Od prvog dana cilj mi je da uspostavimo sistem i plan igre koga ćemo se držati. Svi igrači su i fizički i mentalno spremni tako da mogu da odgovore na zahteve koji se pred njih postavljaju. Imam veliko poverenje u sve svoje fudbalere i videćemo sutra ko će sve dobiti šansu.

U samo nedelju dana fudbalere Crvene zvezde očekuju važne utakmice u tri različita takmičenja.

– Lako je reći da ne smemo da razmišljamo o duelima koji nam tek predstoje, već samo o prvom sledećem, ali malo je teže to sprovesti. Upravo u ovakvoj situaciji se pokazuje profesionalizam i mislim da se po tome velike ekipe razlikuju. Moramo da prihvatimo da je prvi naredni meč najvažniji, bez obzira kako se zove protivnik ili kog je ranga. U sportu to ne treba da se deli, treba imati respekt prema svakom protivniku. Sigurno je da postoji euforija, posle deset godina Zvezda igra grupnu fazu evropskog takmičenja i pred nama je sledeće nedelje utakmica koja se može okarakterisati kao najvažnija u ovom delu takmičenja.

Milojević se osvrnuo i na veliki uspeh koji je ostvarila fudbalska reprezentacija Srbije.

– Ovom prilikom čestitao bih našoj reprezentaciji plasman na Mundijal, zaslužujemo da budemo tamo. Imamo kvalitet, odličnu generaciju  igrača, kao i izvanredne mlade talente koji tek dolaze. Kvalifikacija na Svetsko prvenstvo je nešto najlepše što je moglo da se desi za srpski fudbal. U ovom trenutku je izuzetno važno da, pored dva predstavnika koji igraju u Ligi Evrope, i reprezentacija bude deo takmičenja najjačih ekipa. Bitno je da podignemo kvalitet našeg takmičenja, imamo u Srbiji dosta izvanrednih fudbalera i trenera. Ovo je veliki motiv za sve nas, kao i podstrek da budemo bolji. Naša reprezentacija biće na pozornici sa najboljim svetskim ekipama i ne sumnjam da ćemo tamo napraviti dosta dobru stvar – poručio je Milojević.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама