Фудбал Фудбал/Вести

Zvezda ima dva tima!

Izvor: SD Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde u ovoj sezoni već su odigrali 21 utakmicu, iako je tek otpočeo oktobar.

Ovako naporan ritam utakmica ne bi bilo moguće izdržati, a da rezultati ne ispaštaju, da šef struke Vladan Milojević nema na raspolaganju veliki broj kvalitetnih igrača.

Zvezdin trener je u dosadašnjem toku sezone već koristio čak 28 fudbalera! Najviše minuta odigrao je Filip Stojković, ukupno 1665, što znači da je Zvezdin bek odigrao 18 punih utakmica plus jedno poluvreme! Popularni Žule je svakako jedan od važnih šrafova u Zvezdinoj zadnjoj liniji koja je ove sezone samo na sedam utakmica primila gol!

Njegova „zamena“ Marko Gobeljić pokazao se kao fudbaler koji može da igra na mnogo pozicija u ekipi. Gobeljić je tako na terenu proveo 657 minuta, ali je većinu minuta proveo na poziciji levog beka. Minutažu je na ovoj poziciji delio sa Dušanom Anđelkovićem i Milanom Rodićem.

U evropskim utakmicama najstandardniji štoperski par bio je Vujadin Savić — Damjan Le Talek. Oni su u Evropi na terenu proveli po 810 minuta, dok su u Superligi odigrali po 630 minuta, kao i treći član centralnih bekova Srđan Babić. Svoje minute odlično je koristio i Abraham Frimpong.

Drugi najstandardniji fudbaler je i jedan od kapitena ekipe Mičel Donald. Zvezdin vezista je ove sezone zabeležio 810 minuta u evropskim takmičenjima, ali i gotovo 700 u Superligi Srbije. Pored Donalda, jedan od najstandardnijih igrača je Slavoljub Srnić koji je imao mnogo minuta u oba takmičenja.

Nešto više minuta u Superligi nego u Evropi imaju i Nemanja Radonjić, Dušan Anđelković, Nenad Milijaš, Uroš Račić, Luka Adžić….

Što se tiče napadača, Ričmond Boaći je neprikosnoven kada su evropske utakmice u pitanju. Najbolji strelac Crvene zvezde ove sezone u Evropi je upisao 770 minuta, dok je u Superligi igrao 434 minuta. U Superligi, apsolutni lider je Aleksandar Pešić koji je u domaćem prvenstvu zabeležio najveći broj minuta od svih igrača Crvene zvezde. Pešić je u Superligi odigrao 810 minuta, što je ubedljivo najviše i što najbolje pokazuje da Crvena zvezda faktički ima dva tima koji mogu da ispune sve prohteve Zvezdinog trenera.

Zanimljivo je reći i to da je ove sezone mrežu Crvene zvezde čuvalo već četiri golmana. Sezonu je otvorio Filip Manojlović, na kratko je posle njega branio Damir Kahriman, potom je mesto među stativama zauzeo Milan Borjan, a nakon njegove povrede na terenu se našao Nemanja Supić. Ponovićemo, Crvena zvezda je samo na sedam utakmica primila gol ove sezone!

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама