Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Zvezda slavila u večitom derbiju

NENAD PERUNICIC, trener, i ALEKSA KLJAJIC, rukometas Crvene zvezde, na prvenstvenoj utakmici protiv Partizana, u hali sportskog centra na Banjici. Beograd, 09.10.2016. foto: MN press / vm Rukomet, Partizan, Crvena zvezda

Crveno-beli slavili su u sinoćnjem, 84. po redu, večitom derbiju – Partizan – Crvena zvezda 22:23 (13:10).

Zvezda je ušla u ovaj susret puna samopouzdanja nakon dve pobede u prva dva kola (Jugović i Metaloplastika). Žaleli su puleni Nenada Peruničića da pokažu da su u favoriti i u ovom susretu (mada u derbiju favorita skoro nikada nema) i da nastave pobednički niz. Na samom početku susreta crveno-beli stižu do prve osetnije prednosti (3:6), ali crno-beli, uz pomoć odličnog golmana Milosavljeva, dolaze do preokreta (9:7).

Partizan je uspeo do poluvremena da poveća svoju prednost i tako se na odmor otišlo sa tri gola prednosti za domaćine (13:10).

U drugom poluvremenu Zvezda uspeva da izjednači na 16:16, najviše zahvaljujući Šotiću i Babiću, ali Milosavljev opet zaustavlja napade crveno-belih pa Partizan ponovo stiče prednost od dva gola. Ali tada na scenu stupa Zvezdin golman, Ljubenoović, koji zatvara svoj gol i Zvezda pravi preokret (19:20). Do kraja utakmice crveno-beli su uspeli da sačuvaju prednost i tako zabeleže vrednu pobedu i nastave pobednički niz.

Najefikasniji u redovima crveno-belih bili su Šotić sa 5, te D. Babić, Mandić i A. Babić sa 4 pogotka.

U narednom kolu gost crveno-belih je Rudar iz Kostolca.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама