Фудбал Фудбал/Вести

Veterani Zvezde gostovali u Crnoj Gori

Veterani FK Crvena zvezda su u ponedeljak, 02. oktobra, gostovali u Beranama i protiv FK Partizan iz Beograda izvojevali pobedu od 1:0, (0:0).

540-veterani-4362.jpg

FK Berane iz Crne Gore osnovan je daleke 1920. godine. Lokalna samouprava, opština Berane i njihov predsednik Dragoslav Šćekić, sekretar za sport Zoran Jojić, bili su domićini ovoj svečanosti povodom otvaranja nove pokrivene tribine sa novim stolicama.

U svečanoj, domaćinskoj i bratskoj atmosferi veterani Zvezde, Budućnosti i Partizana dočekani su toplo i srdačno na severu Crne Gore. U delegaciji veterana Zvezde bilo je mnogo legendi kluba: Jovan Aćimović, Stanislav Karasi, Miloš Šestić, Aleksandar Marković, Branimir Kantar, dr. Ranko Todorović, Božidar Đorđević, Baja Mandrapa iz Bjele, novinar Branislav Jocić i snimatelj Nenad sa SOS kanala.

U svojoj kući posle utakmice goste iz Beograda ugostio je Rade Barjaktarović, čovek koji je crveno-bela ikona Berana, Crne Gore i eks Jugoslavije. Uz zakusku i piće pozdravili su se stari prijatelji i u bratskom razgovoru obnovili lepe uspomene i nove Zvezdine uspehe.

U Berane nije došla ekipa veterana FK Železničar iz Sarajeva iz tehničkih razloga, tako da su kao četvrta ekipa nastupili veterani FK Berane. Žrebom je odlučeno da se u prvoj utakmici sastanu FK Budućnosti i FK Berane, a u drugoj pravi beogradski derbi između veterana FK Crvena zvezda i FK Partizan. U prvoj utakmici velika nadmoć i bolja igra gostiju iz Podgorice, utakmica se završila rezultatom 5:1 za FK Budućnost. Golove su postigli Nikezić 3 i Radonjić 2 gola, počasni gol za domaćina  postigao je Cimbaljević.

Predvođena kapitenom Zdravkom Borovnicom i sa velikim pojačanjem iz Podgorice, bivšim igračem Zvezde Sanibalom Orahovcem, veterani Zvezde su današnji derbi koji se odigrao posle dugog niz godina, uspeli da završe u svoju korist. Kao gost u ekipi veterana Partizana nastupio je Presednik opštine Berana gos. Dragoslav Šćekić, koji je i veliki navijač Partizana, trudio se Šćekić da da svoj maksimum i u tome je uspeo, zamenio ga je Antić. Na Gradskom stadionu uz svečanu i opuštenu atmosferu, utakmica protekla u fer i korektnoj igri, na momente igralo se oštro naročito u drugogm poluvremenu posle vođstva Crvene zvezde od 1:0, kome je doprineo i golgeter Vladimir Tintor u 15. minutu drugog poluvremena.

Naročito u drugom poluvremenu igra se potpuno otvorila sa obe strane, Zvezda je u nastavku delovala da čuva rezultat, preko odličnih kontranapada  Orahovca,Tintora  i Vanića, još nekoliko puta je ugrozila gol Partizana. Partizan je pokušao u nekoliko navrata preko brzih prodora Radojčića i Žunića da ugrozi gol Radulovića, ali je Zvezdina odbrana delovala sigurno i odlučno, predvođena odličnim Vasiljevićem, Z. Nikolićem i Dabićem. Po prvi put su veterani Zvezde i Partizana igrali jedni protiv drugih u Beranama i to je kod publike ostavilo snažan utisak, jer i jednu i drugi imaju brojne navijače na severu Crne Gore. Ova utakmica i gostovanje  dugo će se pamtiti.

FK Crvena Zvezda igrala je u sastavu: Radulović, Z. Nikolić, Dabić, B. Nikolić, Vasiljević, Borovnica, Mirilović, Vanić, S. Orahovac, Tintor i Bursać. Igrali su još : Panović, Ristanović, Krnjevac  i Đaković. Trener J. Aćimović.

FK Partizan nastupio je u sastavu: Lučić, Đelić, Žunić, Mitrović, Babeu, Ž.Radojčić, Šćekić, Serafimović, Jocić, G. Radojčić i B. Brnović. Igrali su još : Kuzmanović, Pučuča i Antić. Trener Goran Kadenić.

Druženje je nastavljeno na večeri uz prisustvo svih učesnika ove sportske manifestacije. Posle dugog niza godina sreli su se sportski prijatelji iz Srbije i Crne Gore, uz razmenu prigodnih poklona od strane domaćina i predstavnika veterana Zvezde. Sve prisutne je pozdravio predsednik opštine Berane, gos. Dragoslav Šćekić. Muzika u restoranu Hotela „ Berane“ u Beranima, uveseljavala je goste do kosno u noć.

 

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама