Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Crvena zvezda – Vojvodina 2:0 (1:0)

Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su novu pobedu u prvenstvu, ovoga puta savladana je drugoplasirana Vojvodina.

540-voj-43262.jpg

Stadion: „Rajko Mitić“
Gledalaca:
Sudija: Nenad Đokić
Strelci: Donald u 29′, Kanga u 63′.

Crvena zvezda: Supić, Stojković, Savić, Le Talek, Rodić, Donald, Krstičić, Kanga, Srnić, Radonjić, Boaći.
Rezerve: Gordić, Babić, Gobeljić, Račić, Milijaš, Adžić, Pešić.

Vojvodina: Rockov, Saničanin, Kojašević, Lakićević, Subotić, Antić, Vukasović, Jovančić, Avramovski, Mihajlović, Veselinović.
Rezerve: Perić, Lazarević, Renan, Zličić, Park, Jovanović, Mesarović.

Fudbaleri Crvene zvezde nastavljaju tamo gde su stali. U derbiju 11. kola Superlige, ni drugoplasirana Vojvodina nije uspela da zaustavi najtrofejniji srpski klub u pohodu ka novoj pobedi.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević izveo je gotovo najjači sastav, a priliku da debituje ove sezone imao je golman Nemanja SupićDamira Kahrimana zbog bolesti nije bilo u protokolu, od ranije je lakše povređen Milan Borjan, a na klupi je svoje mesto zauzeo mladi Miloš Gordić, golman omladinaca koji je rođen 2000. godine.

Posle još jednog mirnog početka utakmice, Crvena zvezda je i ovoga puta sredinom poluvremena dodala gas, i kao rezultat toga postigla i gol. Tek pred kraj prvog dela igre došlo je do malog opuštanja i Vojvodina je zaigrala bolje. Mogli su Novosađani da izjednače, ali jedinu pravu priliku nisu uspeli da realizuju. Na drugoj strani, Zvezda je ponovo imala nekoliko odličnih prilika.

Najpre je u 14. minutu Rodić bio u prilici da Zvezdi donese prednost nakon jedne odbijene lopte, ali golman Vojvodine Rockov je odlično intervenisao. U 26. minutu nakon akcije Krstičića StojkovićaRadonjić je sa pet metara šutirao pored stative. Dva minuta kasnije, i Kanga je pokušao sa distance i pogodio stativu. Zvezda je bivala sve opasnija i gol je visio u vazduhu. No, visio je još samo jedan minut, jer je u 29. minutu Donald uspeo da zatrese mrežu! Naš kapiten je i započeo kontranapad oduzevši loptu protivniku, potom se Boaći prelepo oslobodio igrača, pravovremeno vratio loptu Donaldu koji uspeva da pogodi!

Senku na prvi deo igre svakako je bacila povreda Rodića kojeg je u 24. minutu zamenio Marko Gobeljić.

U nastavku utakmice crveno-beli su sve imali u svojim rukama. Vojvodina je zapretila u svojoj prvoj akciji, i to je bilo sve od Novosađana koji su delovali pomalo umorno. Naši fudbaleri su imali inicijativu tokom prvih dvadesetak minuta nastavka, postigli su još jedan gol, a nakon toga rutinski priveli utakmicu kraju. Gol za Crvenu zvezdu u 63. minutu postigao je Gelor Kanga. U svom stilu je Gabonac šutirao sa distance, doduše ovoga puta po zemlji, i Rockov nije uspeo da spreči da lopta uđe u mrežu.

Boaći je mogao da postigne gol nakon odličnog prodora i driblinga, ali nije video samog Kangu već se odlučio da šutira, nažalost neuspešno. Trener Milojević šansu je u drugom poluvremenu pružio i Luki Adžiću, odnosno Aleksandru Pešiću.

Još jedna pobeda bez primljenog gola, učvršćivanje na prvom mestu na tabeli, a sve to pred put u Nemačku gde će Crvena zvezda izaći na megdan Kelnu, u četvrtak, 28. septembra. Srećan put, momci!

 

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама