СДЦЗ Хокеј

Zvezda poražena u Kranju

Hokejaši Crvene zvezde izgubili su u svojoj premijernoj utakmici u Internacionalnoj hokej ligi od ekipe Triglava iz Kranja rezultatom 1:0 (0:0, 1:0, 0:0). Moramo reći da je ovaj poraz malo razočaravajući s obzirom na to da se Zvezda ove sezone dosta pojačala. Ali izgleda da će trener Igor Krivošlik morati dosta da poradi na napadu koji je zakazao u ovom susretu, a koji je bio i jedna od slabijih strana i na pripremama u Belorusiji. Što se odbrane tiče, ona je odradila svoj posao (primila samo jedan gol), ali kao što rekosmo, u napadu to može i mora bolje. Zvezda na večerašnjem susretu nije iskoristila čak sedam puta igrača više. Sledeću utakmicu naši hokejaši igraju u Beogradu protiv ekipe Bleda.

Prvi period igre obilovao je isključenjima. Dosta nervozna igra na obe strane donela je čak pet isključenja (3 za domaće igrače, i 2 za Zvezdine). U 5. minuti susreta Nejc Hočevar, hokejša Triglava, je isključen na 2 minuta, ali Zvezdini hokejaši ne uspevaju da iskoriste igrača više na ledu i rezuiltat ostaje 0:0. Igrao se 12. minut kada je David Sefič, zbog visoko podignute palice, zaradio isključenje. Triglav ne koristi power play, a odmah nakon što se Sefič vratio na led, domaći igrač Krištof Potočnik i Ivan Anić iz Crvene zvezde bivaju isključeni na po 2 minuta. Samo minut posle toga, igrač domaćih Urban Ban dobija 2 minuta isključenja i Zvezda ima igrača više (4 na 3), međutim mreža domaćih se nije zatresla.

Kako je završila prva trećina, tako je počela druga – isključenjima. Prvo je isključenje zaradio igrač domaćih, Luka Logar, a onda minut posle njega i veliko Zvezdino pojačanje Ilja Olonov. Domaćin uspešno koristi igrača više i golom Žana Zupana dolazi u vodstvo od 1:0. U 36. minuti susreta isključen je Daniel Mihal, ali rezultat ostaje ne promenjen.

Treća trećina nije počela drugačije od prve dve. Igrao se 49. minut kada su Miha Ahačič iz Triglava i Mirko Đumić iz Zvezde zaradili isključenja. Bilo je zaista uzbudljivo. Ređali su se napadi na obe strane, i onda je na 2 minuta pred kraj, igrač domaćih, Ban Matvež zaradio isključenje i Zvezda je krenula u poslednji pokušaj da izjednači. U poslednjem minutu trener Krivošlik vadi golamana Rankovića i igra se 6 na 4, ali ekipa Triglava se odbranila i zasluženo slavila rezultatom 1:0.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама