Fudbal Fudbal/Vesti

Javor – Crvena zvezda 0:2 (0:2)

Izvor: SD Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su novu pobedu u prvenstvu Srbije, i to na gostovanju u Ivanjici.

Crvena zvezda je rutinski, sigurno i što je takođe važno, bez previše potrošene energije osvojila nova tri boda u prvenstvu Srbije. Osim bodova, raduje i veoma dobar utisak koji su izabranici Vladana Milojevića ostavili u ovom meču.

Prvih desetak minuta utakmice proteklo je veoma mirno, skoro neprimetno, a onda su crveno-beli pojačali pritisak i to se veoma brzo isplatilo. U 15. minutu viđen je verovatno potez utakmice, u konkurenciji dosta dobrih poteza koje smo imali prilike da vidimo večeras. Rikardinjo je šutirao desnom nogom iskosa sa desne strane, i pogodio levi gornji ugao Đogatovićevog gola. Prelep pogodak i još jedna potvrda da je Rikardinjo završio sa „traženjem“ sebe u Zvezdinom dresu. Brazilac je osim gola imao dosta dobrih prodora i dodavanja i nema sumnje da će predstavljati veliko pojačanje za Crvenu zvezdu pred važne utakmice koje slede.

Od trenutka kada je povela, Crvena zvezda je nastavila da „pleše“ po terenu. U 26. minutu nakon prekršaja nad Rikardinjom u zoni šuta, Mičel Donald je namestio loptu, izveo slobodan udarac i pogodio desni ugao gola za 2:0! Crvena zvezda je tako posle nešto više od četvrtine utakmice stigla do ozbiljne prednosti koja joj je omogućavala nešto mirniju igru, kontrolu utakmice uz minimalnu potrošnju. Moglo je biti i 3:0 nakon serije odličnih poteza Krstičića i Srnića, ali Zvezdino krilo je šutiralo preko gola.

U nastavku utakmice Crvena zvezda je povećala posed lopte, ali je i spustila tempo igre pa nije bilo mnogo prilika. Sredinom drugog perioda, istakao se golman Javora Đogatović koji je uspeo da odbrani pokušaje Rodića, Pešića, Krstičića i Srnića, i upravo je on najzaslužniji što se rezultat do kraja utakmice nije menjao. Javor je u dva navrata uspeo da stvori opasnost pred golom Zvezde, ali nije bilo dovoljno opasno da se ugrozi gol Borjana.

Trener Vladan Milojević je tokom utakmice sa klupe u igru poslao i Luku Adžića, Nenada Milijaša i Uroša Račića. Na kraju, lepih 2:0 pred veliku utakmicu koju će crveno-beli odigrati u četvrtak protiv BATE Borisova.

Javor – Crvena zvezda 0:2 (0:2)

Stadion: „Rajko Mitić“. Gledalaca: 2.500. Sudija: Aleksandar Vasić. Strelci: Rikardinjo u 15′, Donald u 26′

Javor: Đogatović, Karišik, Milović, Marčić, Amanović, Kolaković, Terzić, Tripković, Eliomar, Kiković, Džons.
Rezerve: Glintić, Ristovski, Kovačević, Sević, Ivanovski, Ilić, Cvetković.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Le Talek, Rodić, Donald, Krstičić, Rikardinjo, Srnić, Radonjić, Pešić.
Rezerve: Kahriman, Babić, Gobeljić, Račić, Milijaš, Adžić, Boaći.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama