Ostali sportovi SDCZ

I dalje bez trijumfa…

Ni treći dan takmičenja u Rumi za naš klub nije bio šetnja po “Parku”  (hotel). Zvezdini šahisti pružili su jak otpor favorizovanom protivniku, ali jednostavno klub za koji nastupaju treći (Ivanišević) i četvrti (Inđić) najbolji srpski igrač po rejtingu, bio je u ovom trenutku “preveliki zalogaj” za crveno-bele šahiste. Na kraju tri poraza i tri remija za konačnih 4.5:1.5 za ekipu “Itaka”.

Ivan Ivanišević i Aleksandar Inđić su na prve dve table upisali pobede nad našim Aleksom Strikovićem i Boškom Abramovićem. Ceo bod Itaki doneo je i Ivan Šarenac koji je na šestoj tabli nadigrao našeg Borka Vujačića. Na preostale tri table “Zvezdaši” Stefan Đurić, Radovan Govedarica i Saša Veličković remizirali su sa Grigorijem Oparinom, Bojanom Vučkovićem i Gojkom Vučinićem. Rival crveno-belih u četvrtom kolu biće kraljevačka “Sloga Amiga”.

U ostalim mečevima “Jugović” je bio nadigrao tim “Jelice” sa 4.5:1.5. “Naftagas” je bio bolji od “OŠK Paraćin” sa 3.5:2.5, dok je “Novosadski ŠK” slavio sa ubedljivih 5:1 u duelu sa “VŠK Sveti Nikolaj”. Pobedu je upisala i “Sloga” u meču sa ekipom “Slovena”, bilo je 4:2. “Svetozar Gligorić” i “Omladinac” su remizirali.

                                                  Tabela posle trećeg kola

Što se tiče trećeg kola u elitnom rangu kod dama, “Jugović” je ostvario maksimalnu pobedu u duelu sa “Somborskim ŠK”, vodeća “Jelica” je sa 3:1 bila bolja od ekipe “Šahmatni kružok”, dok je “Rad” sa 3.5:0.5 nadigrao “Novosadski ŠK”. Istim rezultatom slavio je i “Radnički” u meču sa timom “Rudara”, a nešto neizvesniju pobedu odneo je “BAS” protiv “Zlatara” 2.5:1.5.

#EkipaMp3Bp1
1Jelica (Goračići)79
2Jugović (Kać)79
3BAS (Beograd)68
4Zlatar (Nova Varoš)6
5Rad (Beograd)67
6Radnički (Rudovci)4
7Šahmatni kružok (Novi Sad)35
8Novosadski ŠK (Novi Sad)3
9Radnički (Ćuprija)1
10Rudar (Kostolac)01
11Somborski ŠK (Sombor)00

 

Vest preuzeta sa sajta ŠK Crvena zvezda

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama