Остали спортови СДЦЗ

I dalje bez trijumfa…

Ni treći dan takmičenja u Rumi za naš klub nije bio šetnja po “Parku”  (hotel). Zvezdini šahisti pružili su jak otpor favorizovanom protivniku, ali jednostavno klub za koji nastupaju treći (Ivanišević) i četvrti (Inđić) najbolji srpski igrač po rejtingu, bio je u ovom trenutku “preveliki zalogaj” za crveno-bele šahiste. Na kraju tri poraza i tri remija za konačnih 4.5:1.5 za ekipu “Itaka”.

Ivan Ivanišević i Aleksandar Inđić su na prve dve table upisali pobede nad našim Aleksom Strikovićem i Boškom Abramovićem. Ceo bod Itaki doneo je i Ivan Šarenac koji je na šestoj tabli nadigrao našeg Borka Vujačića. Na preostale tri table “Zvezdaši” Stefan Đurić, Radovan Govedarica i Saša Veličković remizirali su sa Grigorijem Oparinom, Bojanom Vučkovićem i Gojkom Vučinićem. Rival crveno-belih u četvrtom kolu biće kraljevačka “Sloga Amiga”.

U ostalim mečevima “Jugović” je bio nadigrao tim “Jelice” sa 4.5:1.5. “Naftagas” je bio bolji od “OŠK Paraćin” sa 3.5:2.5, dok je “Novosadski ŠK” slavio sa ubedljivih 5:1 u duelu sa “VŠK Sveti Nikolaj”. Pobedu je upisala i “Sloga” u meču sa ekipom “Slovena”, bilo je 4:2. “Svetozar Gligorić” i “Omladinac” su remizirali.

                                                  Tabela posle trećeg kola

Što se tiče trećeg kola u elitnom rangu kod dama, “Jugović” je ostvario maksimalnu pobedu u duelu sa “Somborskim ŠK”, vodeća “Jelica” je sa 3:1 bila bolja od ekipe “Šahmatni kružok”, dok je “Rad” sa 3.5:0.5 nadigrao “Novosadski ŠK”. Istim rezultatom slavio je i “Radnički” u meču sa timom “Rudara”, a nešto neizvesniju pobedu odneo je “BAS” protiv “Zlatara” 2.5:1.5.

# Ekipa Mp3 Bp1
1 Jelica (Goračići) 7 9
2 Jugović (Kać) 7 9
3 BAS (Beograd) 6 8
4 Zlatar (Nova Varoš) 6
5 Rad (Beograd) 6 7
6 Radnički (Rudovci) 4
7 Šahmatni kružok (Novi Sad) 3 5
8 Novosadski ŠK (Novi Sad) 3
9 Radnički (Ćuprija) 1
10 Rudar (Kostolac) 0 1
11 Somborski ŠK (Sombor) 0 0

 

Vest preuzeta sa sajta ŠK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама