Фудбал Фудбал/Вести

Milojević – Navijači, dođite!

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Nakon pobede u evropskom dvomeču sa praškom Spartom, fudbaleri Crvene zvezde okreću se domaćem prvenstvu. Izabranici Vladana Milojevića sutra, 6. avgusta, dočekuju ekipu Čukaričkog. Meč se igra od 20 časova na stadionu „Rajko Mitić”.

NIK_1210.jpg

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević izneo je svoja očekivanja pred ovaj meč.

Očekuje nas teška utakmica, kao što je to bio slučaj i sa svim mečevima koje smo imali do sada. Igramo protiv jako ozbiljne ekipe koja je u vrhu srpskog fudbala. Kao trener radio sam u Čukaričkom i ne bih se mnogo ponavljao oko organizacije kluba koja je na vrhunskom nivou. Imaju jako dobrog trenera, kvalitetne igrače i siguran sam da će biti u samom vrhu srpskog fudbala. Što se moje ekipe tiče, mi smo se okrenuli ovoj utakmici, ispred nas je protivnik koij zaslužuje veliki respekt, tako da ćemo se adekvatno spremiti za ovaj susret. Da treningu ćemo otkloniti nedoumice oko tima. Sada, posle utakmice koju smo odigrali u Češkoj , želim da vidim karakter svojih igrača. Pred nama je jako zgusnut raspored, u naredne tri nedelje imamo sedam utakmica, što znači da ćemo igrati na svaka tri dana. Raduje me to što su svi igrači spremni, orni i mogu da računam na njih u narednim mečevima. Imamo veliki fond igrača i svi su u trenažnom procesu, tako da računam na sve. Videćemo na sutrašnjem meču koliko i da li će uopšte biti promena u našem sastavu – rekao je Milojević.

Sutrašnja utakmica biće specifična i po tome što će se na suprotnim stranama naći otac i sin. Nemanja Milojević, fudbaler Čukaričkog, odmeriće snage sa ekipom koju sa klupe predvodi Vladan Milojević.

U našoj kući se ne razgovara o tome, imamo druge teme. Meni je, kao roditelju, jako drago što Nemanja ide pravim stopama kroz karijeru i nadam se da će biti uspešan fudbaler jer stvarno to zaslužuje. Nije uobičajena situacija, prvi put se nalazimo u ovakvoj situaciji, ali kada krene utakmica on je jedan igrač, a ja sam trener koji razmišlja samo o svom timu. Takođe, prvi put igram protiv Čukaričkog od kada sam otišao sa mesta trenera, ali sam fokusiran samo na svoju ekipu. U ovom trenutku se pokazuje ko je kakav igrač. Nije ovde pitanje fizičkog umora koliko je psihički momenat bvitan i voleo bih da vidim kako će moji igrači da odreaguju u ovoj situaciji, jer se tu pokazuje koliko ste veliki.

Zvezdin strateg izuzetno ceni svog kolegu iz Čukaričkog Nenada Lalatovića.

Cenim sve stručnjake koji rade u našoj zemlji, imamo mnogo talentovanih trenera. Tu su oni iskusni koji donose veliki kvalitet našem fudbalu, ali i mladi koji nam daju mogućnost da napredujemo gledajući ih kako rade. Gospodin Lalatović je odličan trener, to se vidi po rezultatima koje je imao u svojim prethodnim klubovima.

Nakon pobede u Pragu nad Spartom fudbaleri Crvene zvezde nisu imali mnogo vremena za slavlje.

Lično ne umem preterano da se radujem. Lepo je kada pobedite, jer ste ostvarili svoj cilj koji ste postravili pred sebe i svoje igrače, ali fudbal je takav da iz utakmice u utakmicu morate da se dokazujete. Kod nas ne postoji minuli rad i zato i nemamo mnogo vremena da se radujemo. Završen je meč, pobeđen je veliki rival i idemo dalje. Izuzetno mi je drago što je i u Pragu bio ogroman broj naših navijača koji su nas podržali, verujete mi da nam je zbog toga svima puno srce. Voleo bih da mi budemo ti koji će još mnogo puta da ih obraduju. To su neprocenljive stvari i taj osećaj je nešto što mora da se doživi. Želimo da u što većem broju naši navijači budu uz nas, jer nam to znači. Mi ćemo da treniramo vredno, da dajemo sve od sebe, a uz njihovu podršku je sve to mnogo lakše.

S obzirom na to da prelazni rok traje do kraja avgusta trener Milojević ističe da će tek po njegovom završetku biti više reči o Zvezdinom sastavu.

Mi smo ozbiljan klub i ono što je Zvezda dogovorila sa igračima i dalje važi. Na dnevnom nivou razgovaramo o timu i to je ono što meni kao treneru ne prija, ali sa druge strane moramo da sačekamo i vidimo šta će se desiti do kraja. Kao trener sam svestan da moram da se prilagođavam, nisam od onih koji se žale. Nova situacija od vas traži da se i vi menjate. Tako ćemo i mi raditi. Do 31. avgusta je sve moguće i tek kada se spusti zavesa na prelazni rok mi ćemo moći da pričamo konkretno o našem sastavu – poručio je Milojević.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама