Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Crvena zvezda – Čukarički 3:0

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Napornu seriju utakmica fudbaleri Crvene zvezde nastavili su protiv Čukaričkog u okviru trećeg kola nacionalnog šampionata.

vest.jpg

Posle eliminacije Češke Sparte crveno-beli dočekani su povicima sa tribina “šampioni, šampioni”. Trener Milojević kolegi Lalatoviću suprostavio je tim koji je u odnosu na meč u Pragu pretrpeo pet izmena. Anđelković, Babić. Radonjić, Adžić i Pešić zamenili su umorne i saigrače sa lakšim povredama.

Najtrofejniji srpski klub u utakmicu je ušao dosta motivisano sa željom da što pre stigne do prilike i gola. U tome je tim iz Ljutice Bogdana uspeo u 20. minutu. Kanga je ponovo prodao “akciju” iz duela sa Spartom kada je sa golom spojio Boaćija. Ovoga puta ispred Kirovskog izbio je Radonjić, tom prilikom je oboren i Miloradu Mažiću nije preostalo ništa drugo nego da pokaže na belu tačke. Udarac Pešića sa jedanaest metara bivši golman našeg kluba uspeo je samo na kratko da zaustavi, jer je visoki napadač pritrčao i zakucao loptu u mrežu. Prava je šteta što Radonjić, odnosno Adžić u prvih 45 minuta nisu uspeli da realizuju kolosalne prilike koje su im se ukazale i već tada odluče pitanje pobednika. Prvi je sebi u odsudnom trenutku dao nešto duži for, dok je Adžić pokušao iz daljine da pogodi nebranjenu mrežu, ali je bio neprecizan.

Detalj za brigu trenera Milojevića zbio se na početku meča kada je zbog povrede igru morao da napusti Zvezdina “radilica”, Branko Jovičić koji je kasnije kolima ambulantne službe, odvezen sa terena.

Glavni protagonisti u prvih 20 minuta drugog dela ponovo su bili mladi krilni napadači Crvene zvezde Adžić i Radonjić koji su dosta muka zadavali odbrani Čukaričkog. Gosti su nemajući šta da izgube krenuli ofanzivnije ka golu Borjana međutim, bez uspeha. Odbrana najtrofejnijeg srpskog kluba upisala je šesti meč bez primljenog gola.

Utakmica je definitivno rešena u 74. minutu. Kanga je izbacio Pešića u gol priliku što ovaj ne propušta i otklanja sve dileme oko pobednika. Tačku na susret stavio je Stojković koji je naplatio izuzetnu borbenost i spretnost Nenada Milijaša,
zakucavši loptu u gorni ugao gola Kirovskog.

Još jedna sigurna i ubedljiva pobeda čete Vladana Milojevića koja je sada izbila na prvo mesto na tabeli domaćeg prvenstva. Gust raspored se nastavlja već u sredu kada će crveno-beli gostovati Radniku u Surdulici.

Da nije bilo povrede Branka Jovičića bilo bi ovo savršeno veče za sve navijače Crvene zvezde. Ostaje nada da će se neumorni vezista brzo oporaviti i zauzeti svoje mesto u timu.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама