Fudbal Fudbal/Vesti

Milojević: Očekujem odličnu utakmicu

Izvor: SD Crvena zvezda

U meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope fudbaleri Crvene zvezde dočekuju Spartu iz Praga. Meč je na programu sutra, 27. jula, na stadionu „Rajko Mitić“ sa početkom od 20:30 časova.

Svoja očekivanja pred ovaj meč izneo je šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević.

— Znamo šta ova utakmica znači za nas, dosta smo razgovarali o tome. Moji igrači su maksimalno motiviasani i vlada odlična atmosfera u ekipi. O našem protivniku ne treba trošiti reči, oni su jako dobra ekipa. U velikoj meri su promenili igrački kadar i sa novim trenerom Stramaćonijem, koga poznajem od prošle godine kada je vodio Panatinaikos, zaista su ozbiljna ekipa, disciplinovana i fizički jako dobro pripremljena. Očekujem odličnu utakmicu i znam da ćemo, kao što kažem pred svaki meč, dati sve od sebe da dođemo do pobede. Uz naše navijače, koji su nam uvek dvanaesti igrač, to će biti mnogo lakše — rekao je Milojević.

U konkurenciji za tim nalaze se i trojica najnovijih pojačanja Radonjić, Borjan i Rodić.

— Sva trojica igrača su se odlično uklopila u ekipu, već su u trenažnom procesu i njihova fizička pripremljenost nije problem. Kratko su sa nama da bi u potpunosti shvatili filozofiju naše igre, ali dosta smo radili na tome i zato mogu da kažem da računam na sve igrače, osim Slavoljuba Srnića, koji je odsutan zbog kartona.

Zvezdin strateg govorio je o karakteristikama svog sutrašnjeg rivala.

— Sparta je tipičan predstavnik češkog fudbala. Oni su agresivna, uporna i disciplinovana ekipa od prvog do 90. minuta. Neguju zapadni stil igre. Njihov trener je italijanski stručnjak koji će sigurno igru svoje ekipe dosta bazirati na taktici i biće interesantno videti kako su se pripremili za utakmicu sa nama. Znamo da moramo da odgovorimo istim oružjem. Siguran sam da ćemo videti potpuno drugačiju utakmicu od onih sa naša prethodna dva protivnika. Kada izađete iz okvira naše lige suočavate se sa dosta različitim stilovima igre drugih zemalja tako da znate da tome morate da se prilagodite i da odgovorite njihovim dobrim stranama. Takođe, moramo da otkrijemo njihove mane i da ih iskoristimo u našu korist. Mi imamo svoj stil igre i taktiku koju ćemo forsirati, ali mnogo puta ono što isplanirate pre meča ne odgovara situaciji kada se nađete na terenu. Jedino ne želim da ova utakmica uđe u konfuziju. Sparta će pokušati da nam nametne svoj stil igre, ali mi im to na terenu nećemo dozvoliti, već ćemo dati sve od sebe da nametnemo svoj ritam.

Redove Sparte u letnjem prelaznom roku pojačao je Srđan Plavšić, dotadašnji Zvezdin igrač.

— Plavšić je ostavio dubok trag u našoj ekipi i protekle sezone je bio vrlo važan šraf u timu Crvene zvezde. Karakteristike njegove igre su u domenu jednog velikog igrača pred kojim je lepa budućnost, a mi se nadamo da sutra neće imati svoj dan. Ekipa Sparte napravila je zaista veliku rekonstrukciju tima, vidi se da su planski dovodili igrače kako bi prekinuli dominaciju ostalih čeških ekipa. Po igračima koje su doveli, koji imaju zavidno evropsko iskustvo i zapažene uloge u svojim bivšim klubovima, da teže najvišim ciljevima ove sezone. Ipak, treba vremena da se svi igrači uklope. Ne bavimo se preterano time, bitno nam je kako ćemo mi sutra izgledati na terenu.

Zvezdin sutrašnji protivnik je redovaan učesnik grupne faze evropskih takmičenja.

— Češko prvenstvo je izuzetno jako i teško, to možemo da vidimo po njihovim predstavnicima u evropskim takmičenjima, kao i po igri njihove reprezentacije. Češki predstavnici su redovni učesnici evropskih takmičenja i tu se vidi njihova snaga. Na nama je da uradimo sve, imamo želju i motiv i Spartu gledamo kao protivnika koga možemo da pobedimo i da prođemo dalje. Zvezda tako stalno treba da gleda, bez obzira na to sa kim igra. Od Zvezde se očekuju samo pobede, da nije tako ne bismo bili ovo što smo danas. Onog trenutka kada sam kao igrač, i sada kao trener, kročio na Marakanu, postao sam svestan da ovde samo pobede dolaze u obzir. Od mene nećete slušati velika obećanja, ali mi ćemo uraditi sve od sebe da sutra obradujemo naše navijače — rekao je Milojević.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama