Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Florijana – Crvena zvezda 3:3 (1:1)

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Crvena zvezda se plasirala u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto je u drugoj utakmici protiv Florijane remizirala.

540-florijana-543.jpg

Stadion: Hibernians
Gledalaca: 3.000
Sudija: Geogios Kizaz (Grčka)
Strelci: Pisani (pen) u 45′, Vela u 76′ i Varela u 83′ za Florijanu, a Boaći u 12′ i 70′, Milijaš u 75′ za Crvenu zvezdu.

Florijana: Greč, Baldahinjo, Pepe, Pisani, Borg, Varela, Najar, Vela, Kabral, Enrike, Fontanela.
Rezerve: Haber, Stensen, Spiteri, Zarb, Agius, Nison, Kieza.

Crvena zvezda: Manojlović, Stojković, Frimpong, Savić, Anđelković, Le Talek, Račić, Milić, Srnić, Rikardinjo, Boaći.
Rezerve: Kahriman, Gobeljić, Milijaš, L. Ilić, Adžić, Ruiz, Pavkov.

Jedina promena u odnosu na prvu utakmicu je igranje od prvog minuta Uroša Račića, koji je zamenio Donalda. Nakon tri gola u Beogradu, Crvenoj zvezdi je bio potreban makar jedan na strani kako bi otklonila sve dileme oko prolaska dalje. Gol je „pao“ jako brzo — već u 12. minutu. Dušan Anđelković, kapiten na ovoj utakmici, centrirao je u svom stilu sa leve strane, a loptu je primio Boaći i preciznim udarcem uz samu stativu uspeo da postigne svoj treći gol na dve utakmice.

Domaćin je uglavnom pokušavao dugim loptama da zapreti, a kako mu to nije uspevalo, često je pribegavao dosta gruboj igri. Zvezda je mogla da duplira prednost preko Slavoljuba Srnića, ali je odličnom paradom Greč uspeo da ga u tome onemoguće. I Florijana je mogla do gola, ali je na drugoj strani Filip Manojlovićodlično intervenisao! Kabral se našao oči u oči sa Manojlović, a naš mladi golman je iz tog odmeravanja snaga izašao kao pobednik!

Ipak, mala neopreznost dogodila se u poslednjim trenucima prvog dela igre, i Zvezda je bila kažnjena. Frimpong je napravio rpekršaj u našem kaznenom prostoru i dosuđen je jedanaesterac. Pisani je bio precizan, te se na odmor otišlo pri rezultatu 1:1.

Drugo poluvreme donelo je dosta golova, dešavanja i uzbuđenja. Nije tako delovalo u početku; Zvezda je pretila preko Srnića Boaćija, ali nije bilo promene rezultata. Sredinom dugog perioda Vladan Milojević je uveo Nenada Milijaša umesto Milića. I onda u 70. minutu, nakon novog centaršuta AnđelkovićaBoaći se odlično snašao i prikucao loptu u mrežu. Odmah nakon gola, u igru je ušao i debitant Marko Gobeljić koji se, nažalost, nije dugo zadržao u igri. Ali, pre toga, još jedan gol za Crvenu zvezdu. Srnić je dobro istrčao kontru, lopta je stigla do Boaćija koji je opazio Nenada Milijaša koji se dobro ubacio; usledila je asistencija i sigurna realizacija Milijaša!

Činilo se data da će Zvezda zabeležiti još jednu ubedljivu pobedu, ali samo minut kasnije, Florijana je uspela da smanji na 3:2, a strelac je bio Vela. Da stvar bude još gora, tri minuta kasnije isključen je Gobeljić, utisak je prestrogo, nakon prekršaja na sredini terena. Ovom isključenju prethodila je stopostotna prilika Anđelkovića koji je trebalo samo da završi akciju danas veoma dobrog Srnića, no nije u tome uspeo.

Do izjednačenja je Florijana stigla u 83. minutu, a gol je postigao Varela, glavom, nakon što je nadvisio u skoku našeg levog beka. Zbog neprimerene proslave ovog gola, Varela je zasluženo dobio drugi žuti karton, pa su ekipe bile brojčano poravnate. Domaćin kao da se zadovoljio ovim rezultatom, te do kraja utakmice nije bilo ozbiljnih prilika ni na jednoj strani, osim jedne solo-akcije Srnića koja nije uspešno okončana.

Važno je pomenuti da je u 90. minutu debitovao i mladi Luka Ilić, fudbaler rođen 2. jula 1999. godine.

Crvena zvezda se tako plasirala u narednu rundu kvalifikacija gde je čeka kazahstanski Irtiš.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама