Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Pet stvari o Aleksandru Pešiću

Izvor: Moja Crvena zvezda

Naš bratski portal Moja Crvena zvezda, uradio je kratko predstavljanje novopridošlog pojačanja, Aleksandra Pešića. Ovaj tekst je preuzet sa njihovog portala.

Aleksandar Pešić je peto pojačanje FK Crvena zvezda u ovom prelaznom roku, prvi napadač ovog leta.

Nakon Marka Gobeljića, Filipa Stojkovića, Rikardinja i Vujadina Savića, dvadesetpetogodišnji Nišlija je stigao iz Tuluza, i biće na raspologanju treneru Milojeviću od 2.kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izdvojili smo pet zanimljivosti iz karijere novog Zvezdinog napadača, da bi ga što bolje upoznali.

1. Najmlađi debitant u istoriji Radničkog iz Niša

Debitovao je sa 16 godina i tri dana protiv ČSK Čelareva, i tako oborio rekord koji je držao bivši Zvezdin igrač i legenda brazilskog fudbala – Dejan Rambo Petković, 16 godina i 15 dana.

2. Treći fudbaler koji ovog leta dolazi u Zvezdu a da je prethodno nastupao za Šerif

Nakon Rikardinja i Vujadina Savića, Aleksandar Pešić je treći fudbaler koji je nastupao za moldavskog šampiona Šerif iz Tiraspola. Rikardinjo i Savić su došli direktno iz Tiraspola, Pešić je za Šerif nastupao u periodu od 2010. do 2013. godine i osvojio dve titule šampiona uz 26 golova na 64 utakmice.

3. Četvrti „Francuz“ u ekipi

Aleksandar Pešić je četvrti fudbaler u timu, koji je nastupao u Francuskoj. Vujadin Savić (Bordo), Damijen Le Talek (Nant) i Džon Ruiz (Lil) su preostala trojica. Jedini Le Talek nije igrao u Ligue 1.

4. Tri puta pogađao na debi utakmicama

Pešić je u tri navrata pogađao na debijima tokom karijere. Pogodio je na debiju za Šerif i Jagodinu, kao i za mladu reprezentaciju Srbije na meču protiv Italije u Peskari.

5. Dvanaesti Nišlija u Zvezdi

Pešić će biti 12. fudbaler rođen u Nišu koji će nastupiti za Crvenu zvezdu, računajući igrače koji su odigrali barem jedan minut za prvi tim. 11 od 12 je nastupilo prethodno i za Radnički. Jedini Ivan Ilić nije nosio dres Radničkog. Zanimljivo je i da dres Zvezde nose najmlađi debitanti oba kluba – Pešić (Radnički) i Ilić (Crvena zvezda).

Neke od golova Aleksandra Pešića u Tuluzu možete pogledati u videu posvećenom njemu.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама