Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Naša Zvezda opet najbolja!

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts savladali su FMP u finalnoj plejof seriji Mozzart Superlige Srbije i treću godinu zaredom podigli pehar namenjen prvaku države – 87:57 (30:9, 16:15, 29:18, 12:15).
Zvezda je opet najbolja! Crveno-beli su potvrdili dominaciju i osvojili treći uzastopni trofej namenjen prvaku Srbije. Nakon uspešno odbranjenog trona u ABA ligi, košarkaši Crvene zvezde mts ponovo su potvrdili da im u Srbiji nema premca. U finalu Mozzart Superlige Srbije, crveno-beli su savladali talentovani sastav FMP rezultatom 3:0, a u trećem meču bilo je 87:57.
Izabranici Dejana Radonjića ostvarili su tako sve ciljeve u ovoj sezoni, a mnoge i nadmašili. Podsetimo, nestvarnih 16 pobeda u Evroligi, Kup Radivoja Koraća, ABA liga i za kraj prvaci Srbije. Još jedan uspeh za fenomenalnu generaciju crveno-belih koja nastavlja da se upisuje zlatnim slovima u knjigu uspeha tima sa Malog Kalemegdana.
Na krilima fantastične podrške sa tribina, Zvezda je silovito ušla u utakmicu. Oproban recept, fantastična odbrana, munjeviti kontranapadi i Ognjen Dobrić u sjajnoj seriji. Dobrić 13, Zvezda 22 i na polovini prvog perioda, nakon poena Milke Bjelice na semaforu je stajalo 22:4.
Zvezda je igrala pa gotovo bez greške. Fenomenalna odbrana i izuzetan protok lopte u napadu stvorili su veliku prednost i u nastavku je održavali. Crveno-beli su imali otvorene pozicije za šut i koristili su ih, a na drugoj strani FMP je morao mnogo da se potrudi da dođe do situacije da poentira.
S toga, poeni Dangubića uoči isteka vremena u prvoj deonici doneli su Zvezdi plus 21 pred prvi odmor – 30:9.
Slavljenička atmosfera je već počela da se pretvara u pravu proslavu šampionske titule. Iako su crveno-beli naspram sebe imali veoma talentovani sastav FMP-a, ni mnogi Evroligaši nisu uspeli da odole Zvezdi kada igra u ovakvom ritmu kakav je nametnula protiv gostiju iz Železnika.
Zvezda je u potpunosti kontrolisala ritam i razvoj situacije na terenu. Razlika je mirno održavana, araspoloženi igrači su se smenjivali. Razlika sa kraja prve deonice je bez problema sačuvana i prednost na poluvremenu je iznosila plus 22 (46:24).
U nastavku utakmice FMP se razigrao. Talentovani sastav Pantera je pokazao veliku želju da ostavi što bolji utisak u predivnom ambijentu dvorane ’’Aleksandar Nikolić’’. Ipak i pored veoma dobre igre FMP-a, jedan tim se pitao oko ishoda meča. To je bila Zvezda koja je imala odgovor za svaku mini seriju gostiju. Nova serija crveno-belih, ovog puta 13:5 stavila je tačku na i ono malo dilema. Petnaest minuta uoči poslednjeg zvuka sirene u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ za ovu sezonu rezultat je bio 64:32.
Navijači su nastavili da priređuju fenomenalan ambijent. Igrači su im se odužili borbenošću i atraktivnim potezima. Pehar je čekao pored zapisničkog stola, čekao je na Luku Mitrovića da ga podigne treću godinu uzastopno.
Sam finiš utakmice bio je zadužen za pojedinačne ovacije igračima koji su dali mnogo Zvezdi, a trener ih je menjao. Redom Mitrović, Dženkins, Simonović, Lazić… a ušao je čak i Jović u poslednjem minutu i pored povrede da bi ga publika pozdravila.
Zavesa na nezaboravnu sezonu 2016/2017 je spuštena. Vreme je za slavlje, a crveno-beli košarkaši su to svakako zaslužili!
Crvena zvezda mts – FMP 87:57 (30:9, 16:15, 29:18, 12:15)
Crvena zvezda mts: Volters 5, Tompson, Dangubić 16, Mitrović 7 (6sk), Lazić 7, Dobrić 25, Simonović 7, Dženkins 5 (8as), Gudurić 4, Jović, Kuzmić 5, Bjelica 6 (5sk).
FMP: Radanov 13, Čović, Davidovac 4 (7sk), Apić 8, Lazarević, Bursać 6, Šešlija 7 (6sk), Kutlešić 3, Ljubičić 3, Radovanović, Ostin 13, Kaplanović.

 

Скочи на траку са алаткама