Фудбал Фудбал/Вести

Obeležena godišnjica Barija

Izvor: SD Crvena zvezda

Na današnji dan pre 26 godina, Crvena zvezda je dosegla mesto koje je zasluživala i mnogo godina ranije.

Darko Pančev je svojim golom iz jedanaesterca u petoj penal seriji stavio tačku na triler u finalnoj utakmici Кupa evropskih šampiona. Crvena zvezda je porazila moćni Olimpik iz Marseja koji je u svom timu imao velika imena svetskog fudbala.

Кapiten Crvene zvezde, dvadesetšestogodišnji Stevan Stojanović, prvi je podigao toliko željeni pehar. Danas, tačno dvadeset šest godina kasnije, nekadašnji Zvezdin golman ponovo je uzeo pehar u svoje naručje, ovoga puta u muzeju na stadionu „Rajko Mitić“ gde je obeležen dan koji će se u Crvenoj zvezdi zauvek praznovati.

— Simbolično, imao sam 26 godina kada smo osvojili ovaj trofej, a sada nakon 26 godina mogu samo da ponovim da je ovo najveći uspeh jednog srpskog kluba, a i najveći uspeh jednog kluba na prostoru celog Balkana. Ekipa koja je ovaj uspeh ostvarila stvarana je četiri ili pet godina. Bari se nije dogodio slučajno, to je bio proces, i zahvaljujući rukovodstvu koje je tada vodilo klub napravljena je ta moćna ekipa. Mogu da potvrdim da smo tek danas svesni koliki je to uspeh bio za naš klub, za Srbiju, a i za mene lično — rekao je Stevan Stojanović.

Pred okupljene novinare i goste izašli su, osim Dike Stojanovića, i predsednik kluba Svetozar Mijailović, počasni predsednik Dragan Džajić, član Upravnog odbora Slobodan Babić, kao i šef stručnog štaba Boško Đurovski. Prisutnima se obratio i predsednik Crvene zvezde.

— Danas dvadeset i šesti put obeležavamo ovaj najveći uspeh srpskog sporta. Crvena zvezda se na današnji dan uvrstila među 22 velikana u Evropi. Crvena zvezda će uvek obeležavati, ja se nadam dok postoji, ovaj veliki dan. Odajemo zasluženo priznanje svim akterima ovog velikog uspeha, i želimo da takav uspeh bude ponovljen — rekao je Svetozar Mijailović.

Nakon slikanja sa najvrednijim peharom u Zvezdinim vitrinama, druženje je nastavljeno na prigodnom koktelu.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама