Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Finale Kupa: Partizan – Crvena zvezda 1:0

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su u finalu Kupa od Partizana minimalnim rezultatom.

vest.jpg

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su u finalu Kupa od Partizana minimalnim rezultatom.

Strelac odlučujućeg gola bio je Milenković u 42.minutu nakon kornera. Golman Stevanović je u 95.minutu neverovatnom odbranom praktično rešio utakmicu.

Boško Đurovski je odlučio da ukaže šansu Srniću ispred najavljenog Milića. I to je moglo odmah da urodi plodom.

Zvezda je dosta bolje otvorila utakmicu. U prvom minutu fauliran je Srnić, a dva minuta kasnije, prilikom sumnjive situacije u kaznenom prostoru nakon duela Milenkovića i Boaćija, Mažić odmahuje rukom. Partizan je prvi put zapretio u 11. minutu preko Leonarda, preko kojeg su uglavnom tekli svi napadi domaćih.

„Večiti rival“ se odlučio na kontranapade, prepustio Zvezdi loptu i incijativu, a prvi deo poluvremena je protekao u brzom tempu, dobrom ritmu, ali bez puno prilika. Zvezda je zapretila preko Srnića dva puta, ali nedovoljno opasno i precizno.

Pre gola, Partizan je imao dve dobre prilike. Prvo je nakon greške Lukovića zapretio Janković, Kahriman je odbranio, a odmah zatim je Leonardo sam ispred Kahrimana, šutirao pored gola.

Do vođstva „crno-beli“ su stigli u 42.minutu. Le Talek je sprečio kontranapad, umalo postigao i autogol, ali lopta je otišla u korner. Nakon kornera naša odbrana je bila statična, a Milenković najviši u skoku za 1:0.

Zvezda je imala priliku u 45. minutu, fauliran je Anđelković, Ristić izveo prekid, lopta je došla do Petkovića, koji šutira preko gola. U poslednjoj sekundi poluvremena Leonardo se nije snašao, praktično je vratio loptu Zvezdinom golmanu.

Bez puno prilika u drugom poluvremenu, najviše uzbuđenja videli smo na samom kraju meča.

Zvezda je pretila preko Ristića i Boaćija, Luković je imao dobru priliku u 83. minutu iz slobodnog udarca. Da je već tada Milijaš bio na terenu možda Stevanović ne bi imao priliku da se istakne.

Partizan je pretio preko Leonarda koji je imao prilike u 65. i 70.minutu i Đurđevića u 77.minutu.

Pet minuta je produžio Milorad Mažić drugo poluvreme, a u poslednjem minutu nadoknade Nenad Milijaš je u svom stilu izveo slobodan udarac, ali je Stevanović neverovatnom paradom spasio Partizanu. U nastavku, nakon gužve, Stevanović je ponovo reagovao, nakon čega je Mažić svirao kraj meča.

Crvena zvezda nije uspela da osvoji 25. trofej u Kupu Srbije u istoriji kluba. Ovim je stavljena tačna na tešku, dugu sezonu, sada možemo reći neuspešnu.

Već za dve nedelje počinju pripreme za sezonu 2017/18.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама