Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Nova pobeda crveno-belih

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts ostvarili su i 9. pobedu u Mozzart Superligi Srbije. Pred nešto manje od hiljadu gledalaca u dvorani “Aleksandar Nikolić” ovoga puta savladana je ekipa FMP – a rezultatom 77:69 (25:16, 16:16, 16:10, 20:27).
Ekipa Crvene zvezde mts počela je utakmicu u sastavu : Jović, Dobrić, Dangubić, Mitrović i Kuzmić
Na samom startu viđeno je čak 8 vezanih poena Dobrića i 2 Kuzmića za vođstvo crveno – belih 10:0.
Prepoznatljivom jakom odbranom i raznovrsnim napadom ekipa trenera Radonjića nastavila je da održava dvocifrenu prednost stečenu u prvih 2 minuta utakmice, 20:9 bilo je na 3 ipo minuta do kraja prve četvrtine. Prišla je ekipa FMP – a u jednom trenutku na samo – 4, ali su puleni trenera Radonjića ponovo pojačali u odbrani i na prvi odmor otišli s prednošću od +9, 25:16.

Nakon nepuna 3 minuta igre u drugoj četvrtini bilo je +12 za Zvezdu, 33:21. Veliki peh za crveno – bele se desio u 3. minutu druge četvrtine, kada je Marko Simonović nakon šuta za 3 poena nezgodno doskočio te je zbog povrede morao da napusti teren.


Nakon detaljnijih pregleda znaće se o kakvoj povredi tačno je reč. Došli su domaći igrači i do +15 nakon 7 minuta igre u drugoj četvrtini, 39:24. Rezultat nakon prvog poluvremena 41:32 u korist Crvene zvezde mts.

I u drugo poluvreme počelo je kao i prvo, velikim zalaganjem u odbrani i odličnim, pa i atraktivnim rešenjima u napadu, kao što je bila akcija Jovića za Mitrovića, 50:32 za Zvezdu na 7:52 do kraja treće četvrtine. Kontrolisali su crveno – beli situaciju na terenu pa se na poslednji odmor otišlo rezultatom 57:42.

Dešavanja na terenu se nisu promenila ni nakon četiri minuta igre u poslednjoj četvrtini, branilac trofeja je i dalje diktirao tempo, a rezultat je u tom trenutku bio 69:51 u korist domaćina. Prišli su i na jednocifrenu razliku gosti, ali je već bilo kasno, 77:69, što ispostaviće se će biti i konačan rezultat utakmice.

Branko Lazić: “Čestitke ekipi na važnoj pobedi za to prvo mesto. Počeli smo dobro, kasnije smo imali neke probleme i padove u igri. Očekujem da nastavim dalje id a ćemo ispraviti greške u narednom period”
Dejan Radonjić: “Ne bih mogao da kažem da sam zadovoljan, jedan od razloga je i to stanje oko povređenih igrača koje se pogoršalo u jednoj utakmici koja je bila pod kontrolom .
Ne izlazim zadovoljan večeras, posle Voltersa na koga nećemo moći da računamo sada se povredio i Simonović , ali situacija je takva kakva je, ovo je 75. meč Crvene zvezde, a ima da se igra još dosta i napori nisu jednostavni ni malo.
KK Crvena zvezda mts: Tompson, Dangubić 10 (8sk), Mitrović 7 (7as), Lazić 7,  Dobrić 8, Simonović 3, Rakićević, Dženkins 1, Gudurić 15, Jović 3 (6as, 7sk), Kuzmić 16, Bjelica 7.

 

Скочи на траку са алаткама