Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Crvena zvezda – Mladost 4:1 (1:1)

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde uspeli su da zabeleže ubedljivu pobedu protiv Mladosti u okviru 35. kola Superlige Srbije.

540-mla-5435.jpg

Stadion: „Rajko Mitić“
Gledalaca: 7.820
Sudija: Majo Vujović (Novi Sad)
Strelci: Boaći u 45′, Petković u 51′ Ristić u 86′ i Milić u 87′ za Crvenu zvezdu, Tumbasević u 26′ za Mladost,

Crvena zvezda: Kahriman, Petković, Frimpong, Luković, Anđelković, Donald, Le Talek, Kanga, Plavšić, Srnić, Boaći.
Rezerve: Manojlović, Milijaš, Ristić, Milić, Adžić, Vujaklija, Vučićević.

Mladost: Rosić, Andrić, Pešić, Šatara, Saničanin, Milosavljević, Gavrić Nebojša, Tumbasević, Gavrić Nenad, Odita, Golubović.
Rezerve: Zečević, Protić, Milošević, Pavlović, Bojović, Zvrko, Jovanović.

U ovoj utakmici Boško Đurovski šansu je ponovo pružio Aleksandru Lukoviću, dok se Le Talek vratio u vezni red. Srnić je ovoga puta bio levo krilo, a tandem po desnom boku ponovo su činili Petković i Plavšić. Crvena zvezda je u prvom poluvremenu gotovo svaki ozbiljan napad, a bilo ih je poprilično, napravilo preko desne strane. Prvu dobru priliku imao je Kanga nakon dodavanja Plavšića, ali nije dobro reagovao i promašio je gol. Plavšić je nešto kasnije pokušao da pronađe i Boaćija, ali nešto oštriju loptu naš napadač nije uspeo da nacilja. Tri minuta kasnije Plavšić i Donald odigrali su odličan dupli pas kojim su izbacili celu odbranu Mladosti iz igre, međutim Plavšić nije bio dobar u završnici i pronašio je gol. Osim pomenutih akcija, Zvezda je često dolazila u situaciju i da centrira, ali Petković, Plavšić i Kanga nisu uspevali da taj poslednji pas učine kvalitetnim.

Mladost je strpljivo čekala priliku iz kontranapada, a u tim situacijama je pokazivala zavidan nivo uigranosti i dobro kretanje. Kazna za Zvezdine promašaje stigla je u 26. minutu, mada treba reći da su gosti imali i sreće. Centaršut Tumbasevića niko nije „dirao“, pa je lopta iznenadila Kahrimana i ušla u „malu mrežu“. Zvezda je bolju igru u prvom delu ipak krunisala golom. Ovoga puta sa leve strane stigao je centaršut za Boaćija koji je prihvatio loptu, okrenuo se i šutirao po sred gola.

U nastavku utakmice sve je došlo na svoje mesto. Fudbaleri Crvene zvezde pokazali su da su dosta bolji tim, i sa tri gola u mreži gostiju podsetili su na pravu Zvezdu. Do vođstva su crveno-beli stigli u 51. minutu zahvaljujući upornom i spretnom Petkoviću. Desni bek našeg tima je uputio centaršut, ali se nakon blokade ponovo izborio za loptu, a onda nanizao nekoliko driblinga u kaznenom prostoru i šutirao u dalji ugao. Precizno!

Naši fudbaleri su napadali u talasima, ali tek u samom finišu utakmice su uspeli da otklone sve dileme oko pobednika. Prethodno, Boško Đurovski je na teren poslao Nemanju Milića, Mihaila Ristića i Srđana Vujakliju. Upravo je Ristić u 86. minutu izveo još jedan prelep potez. Nakon driblinga i okreta, izborio se za poziciju, šutirao izuzetno snažno sa 17 metara. Neodbranjivo!

Radost još uvek nije splasnula, navijači su i dalje prepričavali ovaj prelep gol Ristića, a naš mladi fudbaler je u narednoj akciji poslao izuzetno upotrebljiv centaršut u peterac, a Nemanja Milić je bio brži od odbrane Mladosti i glavom postavio konačan rezultat utakmice.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама