Фудбал Фудбал/Вести

Đurovski: Vreme je da proigramo

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Crvena zvezda otvorila je kapije stadiona „Rajko Mitić“ do kraja sezone te ćete tako imati prilike da besplatno bodrite crveno-bele na meču protiv Mladosti iz Lučana. Utakmica 35. kola Superlige Srbije igra se sutra, 13. maja, od 19 časova.

Šef stručnog štaba crveno-belih Boško Đurovski izneo je svoja očekivanja pred ovaj duel.

— Ekipa Mladosti izborila se za plasman u plej-of u veoma oštroj konkurenciji i to je rezultat za poštovanje. Predvodi je iskusan strateg Neško Milovanović koji odlično poznaje srpski fudbal. Neće nam biti lako, tokom prethodnog susreta u Кupu u prvom poluvremenu smo gubili 1:0 i mislim da bismo iz te utakmice mogli da izvučemo pouke. Mnogo je bitno da ne primimo gol koji bi u ovoj situaciji možda dodatno poremetio situaciju u našoj ekipi. Mislim da se na poslednja dva treninga vratila pozitivna energija u ekipu i nadam se da će to doneti dobar rezultat na utakmici protiv Mladosti — rekao je Đurovski.

Meč protiv Mladosti sa sobom nosi veliki psihološki pritisak.

— Sutrašnja utakmica je mnogo važna iz više razloga. Pored toga što nam donosi tri boda, donosi i samopouzdanje, može da doprinese stabilnosti ekipe posle dva poraza i, što je najvažnije, ostavlja nas u borbi za prvo mesto do kraja prvenstva. Mi kao klub činimo sve napore kako bismo vratili mentalnu snagu našoj ekipi. Danas smo imali razgovor sa trenerom za mentalnu pripremu koji je razgovarao sa našim igračima. Imamo mnogo stranaca u ekipi i hteli smo da pokažemo kako treba da se ponaša igrač Cvrene zvezde, koje su njegove obaveze, koji su zahvtevi kluba na koje moraju da odgovore na pozitivan način. To je još jedan napor od strane kluba kako bismo stabilizovali ekipu i došli do titule ove sezone.

Đurovski je, kao i čitava ekipa, fokusiran isključivo na dešavanja na terenu.

— Govori se da je protiv Čukaričkog bilo slučajeva u kojima se igrači nisu dobro slagali, ali ja to nisam primetio. Situacija je dosta zategnuta i napeta jer su igrači sigurno svesni u kakvoj se situaciji nalazimo, ali smatram da je došlo vreme da oni pokažu svoje pravo lice. Nemojte zaboraviti da su upravo ovi igrači skoro dve godine bili na vrhu tabele. Dosta je nefudbalskih stvari u pominjanju našeg kluba u medijima, ali nadam se da to ne opterećuje mnogo fudbalere. Polovina njih su stranci i pretopstavljam da ne znaju toliko šta se sve spominje u domaćim medijima te tako ne verujem da to utiče na njihovu psihu u ovom trenutku. Ja kao trener ne želim da se vraćam na razmirice između uprava klubova, moje je da radim na terenu, da poštujem protivnika i da učinim sve kako bih motivisao i podigao samopouzdanje svojoj ekipi — zaključio je Đurovski.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама