СДЦЗ Хокеј

Izveštaj: Liga budućih šampiona

Autor: CZBG

Naš portal je ove sezone pomno pratio sva dešavanja u hokejaškom klubu Crvena zvezda. Pratili smo sve Zvezdine selekcije i pokušavali da vas redovnim najavama, izveštajima, izjavama i intervjuima blagovremeno obaveštavamo o svemu što se tiče našeg kluba. Uz sve to, pratili smo i one najmlađe (U8) koji su bili okupljeni u projektu pod nazivom “Liga budućih šampion”. Jedan od glavnih tvoraca tog projekta je legendarni patrijarh srpskog hokeja, Vojin Koljenšić. On i direktor takmičenja SHLS-a, Bogdan Dabović, dali su izveštaje o svemu urađenom u ovoj sezoni.

Poštovani,

Zadovoljstvo mi je što mogu da konstatujem da je ovosezonsko U8 takmicenje SHLS, podržano od strane ERSTE Leasing kompanije, uspesno završeno. U prilogu se nalazi rezime U8 “ERSTE Leasing lige buducih šampiona 2016/2017” Takmičenje je organizovano turnirski, za igrače rođene 2009. godine i mlađe i devojčice rodjene 2008. godine i mlađe.

Ekipe učesnici su bili:

1. HK Vojvodina 2. HK NS Stars 3. HK Partizan 4. SKHL Crvena Zvezda 5. HK Red Team 6. HK Spartak

U period novembar 2016 – mart 2017 organizovano je 6 turnira.

1. 20/11/2016, Novi Sad, HK Vojvodina, 76 učesnika

2. 14/01/2017, Beograd, SKHL Crvena Zvezda, 74 učesnika

3. 29/01/2017, Novi Sad, HK NS Stars, 92 učesnika

4. 19/02/2017, Beograd, HK Red Team, 79 učesnika

5. 05/03/2017, Beograd, HK Partizan, 84 učesnika

6. 25/03/2017, Novi Sad, HK Vojvodina, 86 učesnika

Prema prijavnim listama za turnire, klubovi su nastupali sa sledećim brojem igrača po godištu:

Ekipa                Devojčice  2008 2009 2010 2011 2012 Stariji igrači    Ukupno

HK Vojvodina                         1         5        3      10       1             /                     20

SKHL Crvena Zvezda            /          6        4        /        /             /                      10

HK NS Stars                           2        10       2        1         /       3 (2008)              18

HK Red Team                        2          4       5        4         /              /                     15

HK Partizan                           1         10       2        /          /             /                     13

HK Spartak                            /           6        5       3          /             /                     14

Odigrano je ukupno 90 utakmica, a svaka ekipa je odigrala po 30 susreta. Kada se tom broju dodaju i učešća na međunarodnim turnirima (“Holbus”, “Šišic”, Ljubljana, Zagreb, Novi Sad…), igrači U8 starosne kategorije su imali vise od 50 utakmica tokom sezone 2016/2017. Verujem da je U8 “ERSTE Leasing liga budućih šampiona 2016/2017” doprinela popularizaciji i povećanju broja polaznika škole hokeja svih klubova, te da ćemo svi uložiti napor da takmičenje organizujemo i sledeće sezone. Još jednom bih želeo da izrazim zahvalnost SHLS kompaniji ERSTE Leasing na podršci koju je pružila u vidu donacije 120 dresova i 50 kompleta opreme čime je doprinela atraktivnosti i boljoj organizaciji takmičenja.

S poštovanjem

Direktor takmičenja SHLS

Bogdan Dabović

Izveštaj Vojina Koljenšića inicijatora i koordinatora takmičenja U8 “ERSTE Leasing liga budućih šampiona 2016/2017”:

Ovim putem želim da istaknem šta je urađeno/odigrano, ali da ukažem na propuste i probleme koje treba ispraviti u radu klubova, Saveza i sponzora takmičenja. U okviru U8 “ERSTE Leasing liga budućih šampiona 2016/2017” bilo je organizovano 6 (šest) turnira, na kojima je odigrano ukupno 90 utakmica, pri čemu je svaka ekipa odigrala 30 utakmica. Turniri su bili dobro organizovani, solidno medijski ispraćeni i nesumnjivo doprineli popularizaciji hokeja. Efekat koji su postigli pruža nam dobar razlog da ovo takmičenje postane stalna aktivnost U8 selekcija, odnosno da preraste u tradiciju. Uz pohvale i zahvalnost svim klubovima na uloženom naporu, moram da skrenem pažnju na nekoliko problema i propusta: – Većina klubova ima problem sa golmanima, odnosno sa odsustvom istih. Takmičenje je pokazalo da nema dovoljno igrača na ovoj poziciji, što ukazuje na propuste u procesu regrutacij golmana i u radu sa njima. – Primetno je da su naši dečaci i devojčice nešto slabije fizičke građe od vršnjaka iz drugih naprednijih hokejaških zemalja (rameni pojas – noge – ruke) – Klubovi su ispoljili manje-više zadovoljavajući stepen angažovanja starijih igrača na turnirima, a time nagovestili svoje opredeljenje i dugoročnu strategiju kluba, bez koje nema napretka mlađih selekcija. – Potrebno je da se, angažovanjem svih učesnika, animiraju mediji i kroz reportaže, intervjue, posete vrtićima, kroz školu hokeja, razne zabave i druženja doprinese još većoj popularnosti takmičenja. Da bi to bilo ostvarivo, neophodno je da učesnici budu upoznati sa kalendarom turnira, propozicijama takmičenja i obavezama sponzora lige najmanje dva meseca pre početka prvog turnira. – Stručno vođenje mlađih selekcija može da obavlja, u skladu sa zakonom o sportu, samo kvalifikovano lice. Hokejaška obuka mlađih selekcija ukazuje na potrebu za hitnom edukacijom trenera na realizaciji jedinstvenog i kontinuiranog programa definisanog od strane SHLS i trenerske organzacije. – U sklopu kontiuiranog rada sa mlađim selekcijama, predložio bih da se tokom sezone 2017/2018 organizuje slično takmičenje i za selekciju U10. Na taj način bi smo igračima omogućili veći broj utakmica, a samim tim i brže napredovanje. Na kraju, ovim putem bih želeo da se zahvalim sponzoru takmičenja ERSTE Leasing grupi koja je za ovogodišnje takmičenje obezbedila 120 dresova i 60 kompleta opreme, Savezu hokeja na ledu Srbije na podršci ovom projektu i klubovima učesnicima za vrlo dobru organizaciju turnira.

Srdačan pozdrav

Viši trener

Vojin Koljenšić

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама