СДЦЗ Хокеј

Vukašin Stević: Rezime sezone 2016/17 (U12)

Autor: CZBG

Sezona 2016/2017 ostaće upamćena po premijernom nastupu selekcije U12  u prvenstvu Slovenije koja nam je bila prioritet. U ovoj takmičarskoj sezoni SKHL Crvena zvezda je u Slovenačkom prvenstvu nastupila sa svim takmičarskim selekcijama i to od U12 do seniora, što je veliki iskorak u odnosu na prošlu sezonu, ali i veliki izazov za sve nas u klubu. Moram da napomenem da je ova sezona bila izuzetno naporna zbog velikog broja utakmica i putovanja, ali o tome nešto kasnije.

Foto: SKHL Crvena zvezda (Vukašin Stević)

U prvenstvu Slovenije za uzrast do 12 godina su, pored nas i osam slovenačkih ekipa, učestvovale po jedna austrijska i hrvatska ekipa, a mi smo kao otežavajuću okolnost imali to što smo skoro sve utakmice morali da igramo u Sloveniji (po principu, iz autobusa na led). Jedine dve utakmice koje smo odigrali u Beogradu su bile protiv Olimpije iz Ljubljane i protiv Tim Zagreba. Ostale ekipe nisu želele da dođu u Beograd, tako da smo stalno prelazili po 1000 km da bi odigrali utakmicu. Dodatna poteškoća su bile utakmice koje su po rasporedu bile radnim danom, koje naravno nismo mogli da odigramo, pa smo na pola sezone došli u veliki zaostatak (u jednom trenutku čak 7 utakmica). Takmičenje je organizovano dvokružno (20 utakmica) + plej-of, a naša selekcija je odigrala 17 utakmica. Učinak od 9 pobeda i 8 poraza doveo nas je na 6. mesto na tabeli, međutim zbog tri utakmice koje nismo stigli da odigramo do početka plej-ofa (a nisu ni svi slovenački timovi), hokej savez Slovenije nam uskraćuje pravo učešća u plej-ofu i tu se naše takmičenje u Slovenačkoj ligi završava.

Moj lični utisak, nakon završetka ovog takmičenja, je dosta pozitivan. Smatram da smo se vrlo dobro pokazali na premijernom nastupu u ligi, da smo sa svim ekipama odigrali egal utakmice, a što je najbitnije naša deca su mnogo napredovala što se videlo u domaćem prvenstvu, regionalnoj ligi i na međunarodnim turnirima.

Pored SLO lige i domaćeg prvenstva, takmičili smo se i u Regionalnoj ligi koju su činila tri srpska kluba, dva hrvatska i jedan klub iz Bugarske. Ovo takmičenje je bilo zamišljeno da bude ne kao klasična liga, već da bude turnirskog tipa, međutim posle dva-tri turnira ovo takmičenje je stalo i ostalo nedovršeno.

Foto: SKHL Crvena zvezda (Vukašin Stević)

Pored Trofeja Beograda, koji smo vrlo ubedljivo osvojili i koji je već postao tradicionalni hokejaški turnir, učestvovali smo na međunarodnom turniru u Zagrebu – Green Puck (2. mesto), Hockey Weekend u Novom Sadu (1. mesto) i Tisza Pakk Kupa (1. mesto). Pored ovih, imali smo veliku želju i volju da nastupimo na jednom vrlo jakom turniru u Evropi za ovaj uzrast, a to je Fussen Cup u Nemačkoj, ali zbog finansijskih poteškoća nije došlo do realizacije.

Što se tice domaćeg prvenstva tu su se pravila i propozicije tumačili na različite načine. Nekom čudnom odlukom direktora takmičenja, ove godine je HK Spartak prvak Srbije, iako se u Regionalnoj ligi takmičio zajedno sa ekipom NS Stars-a pod nazivom Ns Stars-Subotica, dok za prvenstvo Srbije nisu ni bili prijavljeni, a sa SKHL Crvena zvezda nisu odigrali ni jednu utakmicu…toliko o prvenstvu Srbije.

Sve u svemu, veoma uspešna sezona sa preko 50 odigranih utakmica u ovom uzrastu, što je po meni lep fond utakmica obzirom da smo ranijih sezona jedva postizali 20 odigranih mečeva. Deca su kroz te utakmice dosta napredovala, stekla samopouzdanje i pokazala da uz kvalitetan rad i mnogo zalaganja mogu dosta da pokažu. Iskreno se nadam da ćemo kao klub uspeti da izborimo ravnopravne uslove sa Slovencima (oko odigravanja utakmica u Beogradu) i da ćemo nastaviti takmičenje u ovoj ligi koje nam puno znači.

Zahvalio bih se vašem portalu na posvećenoj pažnji tokom cele takmičarske sezone, pokazali ste veliko interesovanje za hokej u svim uzrasnim kategorijama što svi mi u klubu cenimo, poštujemo i podržavamo vaš dalji rad.

Pozdrav svim navijačima Crvene zvezde

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама