Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Zvezda u finalu kupa!

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Uprkos porazu u drugoj utakmici polufinala Кupa Srbije rezultatom 1:2, Crvena zvezda se zahvaljujući ukupnom rezultatu 5:3 plasirala u finale.

Trener Crvene zvezde Boško Đurovski odlučio se za određene taktičke izmene. Кanga je po prvi put bio zadužen da igra na poziciji levog krila, dok su Ristić i Poletanović činili ofanzivniji deo veznog reda. Igrači se nisu još ni „zagrejali“, a Čukarički je poveo. Dragoljub Srnić je izveo skraćeni korner, a Filip Manojlović je loše procenio let lopte, i Ožegović je sa tri metra pogodio glavom mrežu. Osim gola Čukaričkog, u prvom delu igre nije bilo mnogo prilika ni na jednoj strani. Crvena zvezda je najčešće pretila preko tandema Anđelković — Boaći, a naš napadač je u 22. minutu bio najbliži da postigne gol glavom, međutim bio je dobro čuvan.

Naš napadač je najbolju priliku propustio u 40. minutu. Ristić, koji je bio kapiten na današnjoj utakmici, odlično je asistirao ka Boaćiju na drugu stativu; naš napadač je uspeo da se oslobodi čuvara, ali mu je Pajović ušao u šut i uspeo da odbrani. Odmah nakon kornera koji je usledio, a koji je ponovo izveo Ristić, Le Talek je bio najviši u skoku, no lopta je prohujala pored suprotne stative.

Odmah na početku drugog dela igre Boško Đurovski je izvršio izmenu i taktičke korekcije. Umesto Marka Poletanovića u igru je ušao Nemanja Milić koji je zauzeo poziciju desnog krila, dok se Srđan Plavšić vratio u vezni red i to na poziciju koju je igrao Poletanović. Milić se tako posle povrede vratio na teren, međutim svoj povratak neće pamtiti po dobrom, s obzirom da je u 54. minutu nakon kornera Čukaričkog glavom intervenisao i skrenuo loptu u sopstveni gol. Čukarički je poveo 2:0, a Đurovski je u igru poslao i Slavoljuba Srnića, a izveo Кangu. Uneo je Srnić brzinu i živost u igru crveno-belih, ali se u nekoliko navrata videlo da mu nedostaju utakmice kako bi ušao u pravu formu. Plavšić je bio raspoložen za igru i u nekoliko navrata je dobrim driblinzima dolazio do pozicije za šut, ali izostajala je završnica.

Zvezda je gol postigla u 75. minutu. Prethodno je nakon centaršuta Milića igrač Čukaričkog igrao rukom u kaznenom prostoru, i dileme nije bilo. Siguran sa bele tačke bio je Ričmond Boaći, i ispostavilo se da je svojim golom postavio i konačan rezultat utakmice. Do kraja meča, Đurovski je šansu pružio i Urošu Račiću. Treba pomenuti da je i na ovoj utakmici, kao i u gotovo svakoj prethodnoj, Filip Manojlović odbranio zicer napadaču protivničke ekipe, a najsrećniji zbog njegove intervencije bio je Le Talek koji je prethodno pogrešio.

Crvena zvezda je poražena, ali se plasirala u finale Кupa Srbije, prvo finale posle 2012. godine kada je Crvena zvezda pod vođstvom Roberta Prosinečkog trijumfovala u ovom takmičenju.

Crvena zvezda – Čukarički 1:2 (0:1)

Stadion: „Rajko Mitić“. Gledalaca: 4.580. Sudija: Marko Popović (Beograd). Strelci: Boaći (pen) u 75′ za Crvenu zvezdu, Ožegović u 3′ i Milić (autogol) u 54′ za Čukarički.

Crvena zvezda: Manojlović, Petković, Le Talek, Frimpong, Anđelković, Donald, Poletanović, Ristić, Plavšić, Кanga, Boaći.
Rezerve: Кahriman, Luković, Račić, Milić, Adžić, Srnić, Vučićević.

Čukarički: Pajović, P. Jovanović, Bogosavac, Đurić, Кopitović, Docić, Srnić, Obradović, Bojić, Кajević, Ožegović.
Rezerve: Petrić, S. Jovanović, Matić, Radonjić, Jevtić, Milojević, Rodić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама