Фудбал Фудбал/Вести

Terzić: Pokrali su nas!

Izvor: SD Crvena zvezda

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je uoči predstavljanja novog trenera Crvene zvezde govorio kako o promeni na Zvezdinoj klupi, tako i o medijskoj hajci na klub.

— Crvena zvezda je 640 dana bila prva na tabeli, i ovog vikenda pali smo na drugo mesto. To je rezultiralo odlaskom Miodraga Božovića. On je juče podneo ostavku, preuzeo je ogroman deo odgovornosti na sebe, i ja bih mu se u ime Crvene zvezde zahvalio na urađenom, pre svega na osvajanju šampionske titule. Ove godine je završio šampionat sa šest bodova prednosti, ali spletom okolnosti, izmenom sistema takmičenja i posle dva poraza, pali smo na drugo mesto. To je Zvezda, u njoj je najlepše kada se pobeđuje, a najteže kad se gubi. Ja kao generalni direktor kluba spreman sam na sve kritike. Zvezda je raspisala izbore za Skupštinu 4. i 5. juna, i neposredno posle izbora biće održana Skupština na kojoj će biti odlučeno koje rukovodstvo će predvoditi Crvenu zvezdu u narednom periodu. Mi imamo svoju odgovornost, i mi ćemo o tome govoriti tamo gde je mesto, na Skupštini kluba kao najvišem organu Crvene zvezde. Podnećemo izveštaj, spreman sam i da odem iz Crvene zvezde, ali otišao bih uzdignuta čela, ponosan na sve što sam uradio. O meni će suditi kada dođe vreme — rekao je Terzić.

Terzić je istakao da ne beži od odgovornosti i da njegove reči nisu alibi.

— Radio sam odgovorno, disciplinovano, časno i pošteno, u interesu Crvene zvezde. Na toj Skupštini ću podneti izveštaj o svom i radu čitavog kluba, a delegati će odlučiti da li treba da vodim klub ili ne. Spreman sam i na odlazak, mnogo veća imena od mene su odlazila iz Zvezde. Ako je jedan Dragan Džajić otišao, zašto ne bi Zvezdan Terzić? Ali, neću otići tek tako jer je neko povikao „odlazi“, nego ćemo argumentovano da razgovaramo. Želim da se podvuče jasna paralela o stanju kluba u momentu kada sam došao, i danas.

Stanje je po rečima generalnog direktora neuporedivo bolje.

— Imamo razloga za ponos. Stanje kluba kada sam preuzeo Zvezdu 2014. kada su nezavisni revizori predviđali bankrot, i danas kada je Zvezda na stabilnim nogama je dvostruko bolje. Nezavisna revizorska kuća je tada napravila presek stanja, to će uraditi i u julu ove godine, i napravićemo poređenje. Svi ćemo jednog dana otići iz Crvene zvezde, ali obaveza svih nas je da u momentu kada odlazimo ostavimo Zvezdu u boljem stanju nego kada smo došli. Nisam siguran da time mogu da se pohvale moji prethodnici. Neko naredno rukovodstvo će imati jednu dobru startnu poziciju, no dok god sam u Crvenoj zvezdi, boriću se za njene interese, do kraja.

Terzić je govorio i o medijskoj hajci na klub, kao i o celokupnoj situaciji u našem fudbalu.

— Imamo još 15 dana do kraja prvenstva, tri utakmice u prvenstvu plus dve u Кupu. Sada ćemo imati lakši ambijent, jer sada je izgleda prvenstvo, konačno, regularno! Svedoci smo, a nagovestio sam još pre dve nedelje šta će se desiti, kakvu je prljavu medijsku hajku vodio Partizan. Pravili su priču da je Zvezda državni projekat, da imamo podršku sudija, da je Terzić mafijaš, da je Zvezda sve do kraja zatvorila. Po onoj narodnoj „drž’te lopova“, da bi mogli da pokradu. I pokrali su nas! Pokrali su nas u derbiju kada su poslali Danila Grujića da sudi i dali mu jasne instrukcije da Partizan mora da pobedi. Кod rezultata 1:1 u moemntu kada je Zvezda najbolje igrala, Grujić ne isključuje Leonarda koji posle daje gol. Ne svira faul nad našim golmanom iako je u petercu golman zaštićen kao beli medved, i time je direktno uticao na rezultat. Nisu to greške, imali smo saznanja da mu je rečeno kako da sudi. Кulminacija svega je slanje Lukića da sudi na Voždovcu, Lukića koji u prvom poluvremenu nije svirao penale nad Donaldom i Boaćijem. Upozoravali smo na tog sudiju, ali uzalud. To je sudija koji je pokrao omladince Crvene zvezde protiv Brodarca. A prave ambijent da se Crvena zvezda bavi neregularnim stvarima! Poturaju onu budalu koja vodi Partizan TV i koja ispriča laži i bljuvotine da sakrije njihov lopovluk koji traje 25 godina. Toliko traje pokušaj urušavanja Crvene zvezde. Ne zaborvite da je u poslednjih 25 godina Crvena zvezda osvojila samo osam titula, jer je devedesetih godina Partizan jahao na projektu u vreme tadašnjeg premijera, a posle na projektu Tomislava Кaradžića. Znamo koliko su neregularnih utakmica odigrali, o čemu su svedočili njihovi igrači i rukovodioci. I oni se sada pozivaju na kalčopoli, oni koji najmanje prava imaju da pričaju o moralu, oni koji su osvedočeni lopovi. Oni koji su činili sve da Crvenu zvezdu dovedu do 50 miliona evra duga. Međutim, ove tri godine smo se borili, izborili, prepolovili dug, osvojili jednu šampionsku titulu, a obećavam da se nećemo predati i da ćemo se do poslednjeg trenutka boriti i za ovu titulu. Imamo još devet bodova u igri, dok postoje teoretske šanse, nećemo odustati.

Zvezdin rukovodilac ne misli da je prvenstvo završeno, i veruje da večiti rival može da izgubi bodove.

— Svaka utakmica je šansa za kiks. Izgubi i Barselona od Osasune. Niko nije očekivao da ćemo mi kiksnuti, pa smo kiksnuli. Nije realan niz bez poraza Partizana od 32 utakmice, nisu oni kvalitetni kao što se predstavljaju, nije to baš sve bilo ni regularno, to znaju i oni, to zna i javnost. Bilo je tamo i otvaranja kapija, vetra u leđa, sudijske pomoći. Takvima kakvi su, neću im čestitati titulu ako je osvoje jer je neregularna. Zbog kazne Marka Nikolića od strane Fudbalskog saveza Slovenije od sedam utakmica, na šta odradi jednu, a Fudbalski savez Srbije mu oprosti šest. Zbog toga što Partizanu nisu oduzeta tri boda kada je mali Vlahović igrao bez lekarskog pregleda. Mnogo sitnih stvari je bilo gde su imali vetar u leđa od strane FSS. Radu se zbog rasističkih povika suspenduje stadion istog momenta, a zašto se ne suspenduje stadion Partizana istog momenta nakon povika protiv Vojvodine? Ali ne, do pre dva dana je sve bilo regularno iz njihove kuhinje, a sad kažu da se neće oglašavati do kraja prvenstva. Sada neće? Sada kad su napravili takav medijski ambijent da mogu sve da pokradu, a pokrali su! — rekao je Terzić, i potvrdio da je Radničkom iz Niša uplaćena prva rata za Pavkova od 100.000 evra.

— Uplatili smo prvu ratu, i sa Radničkim iz Niša smo u odličnim odnosima — rekao je Terzić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама