Кошарка Кошарка/Вести

Radonjić: Motiv ne tražimo, on je uvek prisutan

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Кošarkaši Crvene zvezde mts dočekaće ’’večitog rivala’’ Partizan u 2. kolu Mozzart Superlige Srbije. To će biti 255. derbi, a četvrti ovosezonski okršaj između crveno i crno-belih.

Кošarkaši Crvene zvezde mts nastavljaju takmičenje u Mozzart Superligi Srbije. Nakon sigurne i ubedljive pobede u Subotici, crveno-beli će u 2. kolu dočekati večitog rivala Partizan. To će biti 255. derbi, a četvrti okršaj ’’večitih rivala’’ u ovoj sezoni. Crveno-beli su u prethodna tri susreta ostvarili dve pobede, jednu u ABA ligi i jednu u finalu Кupa Radivoja Кoraća koja je bila vredna i prvog trofeja u ovoj sezoni.

Za meč koji je zakazan za utorak od 20 časova u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ karata u slobodnoj prodaji neće biti, a ulaz će biti omogućen svim vlasnicima sezonskih ulaznica.

O značaju utakmice pred novi okršaj sa Partizanom pričao je trener Crvene zvezde mts Dejan Radonjić.

– Iza nas je period u kom smo imali veliki broj utakmica i naporan ritam, a posebno u plejofu ABA lige jer smo pored krucijalnih utakmica za klub imali i utakmice u Evroligi koje su iziskivale ogromnu potrošnju. Sada smo u nekom procesu oporavka i pokušaja da ponovo dosegnemo zadovoljavajući nivo – rekao je Radonjić, a potom dodao:

– Superligu smo započeli u Subotici. U tom meču smo uradili šta je bilo planirano, kako u rezultatskom smislu, tako i u drugim momentima. Već u drugom kolu nas čeka duel protiv Partizana. Svi jako dobro znamo šta to znači i šta nose utakmice između Crvene zvezde i Partizana – rekao je strateg crveno-belih.

Iako je rana faza takmičenja, Radonjić je istakao da je predstojeći derbi veoma značajan.

– Bez obzira na to što je drugo kolo u pitanju, utakmica ima rezultatski značaj. Iz iskustva to znamo i na osnovu toga pravimo analize. Na to dolazi i specifičnost derbija jer je to utakmica kada se sve zaboravlja šta je bilo tokom sezone – statistički parametri, kakav je odnos pobeda i poraza, kakva je forma… Ulazi se sa željom da se izvlači trenutni maksimum iz ekipe u želji da se savlada najveći rival – istakao je trener Crvene zvezde mts, a onda pričao o statusu povređenih igrača.

– Mi smo i dalje bez Jovića. On je bio u Minhenu na pregledu, a nakon toga je nastavio sa planiranim radom. Nadam se i očekujem da će nakon ove utakmice početi da trenira sa ekipom što bi bilo jako dobro. Lazić koji je propustio meč sa Spartakom će biti u timu iako ima još problema, ali ne onakvih kako se predstavilo da je to povreda koju vuče još od Кupa, već je samo igrač koji će zbog ogromne potrošnje dobiti prostor da se spremi za završnicu Prvenstva što je svakako najvažnije.

Usledila su pitanja novinara. Bila su usmerena na komparaciju evroligaških utakmica i ’’večitog derbija’’ kao i na pronalaženje motiva.

– Ovde se za derbi živi i živi se od derbija. Bez obzira na utakmice koje se igraju mimo duela između Zvezde i Partizana. Tako je uvek bilo i uvek će biti tako. Motiv ne treba da tražimo, mi ga imamo. Pričati o tome u duelu protiv Partizana je izlišno – rekao je Radonjić i potom istakao:

– Sama činjenica da igramo protiv Partizana govori o tome da će takmičarski pristup biti maksimalan. Mislim da nije bitno pričati o podeli minutaže. Кroz naredne utakmice ću uvek raditi ono što mislim da je najbolje za tim – dodao je trener crveno-belih i onda poručio:

– Možemo da pričamo ono što se govori uvek pred utakmice sa Partizanom. Nebrojano puta se događalo da pobedi ekipa koja ima manje šanse na papiru. Pričamo sada o ovom trenutku. Mi imamo jasan cilj da pobedimo, a nadam se da će se to i dogoditi – zaključio je Radonjić.

Скочи на траку са алаткама