Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Poraz premorene Zvezde u Barseloni

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts izgubili su na gostovanju u Barseloni u okviru 28. kola Evrolige – 67:54 (17:18,15:11,20:14, 15:11).
Košarkaši Crvene zvezde mts izgubili su na gostovanju u Barseloni u okviru 28. kola Evrolige – 67:54 (17:18,15:11,20:14, 15:11).
Crveno-beli pred uzbudljiv finiš ligaškog dela imaju skor 15-13, i u sledećem kolu dočekuju UNIKS u “Kombank Areni” narednog petka.
Košarkaši Crvene zvezde su u većem delu utakmice bili u zaostatku, ali su dobro počeli utakmicu, posebno drugi deo prve četvrtine, koja je završena prednošću crveno-belih 18:17. Domaćin je drugu deonicu otvorio trojkom, i od tog trenutka praktično šampion aba i kls lige nije više uspeo da pređe u vođstvo. Na poluvremnu je bilo 32:29,a kada je domaći tim novom serijom na početku treće deonice počeo da povećava prednost, bilo je jasno da je pred iscrpljenim crveno-belima izuzeto težak zadata.
Uz činjenicu da su pola dana proveli u putu ka Barseloni, nakon utakmice sa produžetkom protiv Olimpijakosa, tim sa Malog Kalemegdana nije služio šut, posebno spolja, za tri poena (5/29). POvoljna vest sa ove utakmice je povratak plejmejkera Stefana Jovića, koji se vratio u tim nakon povrede leđa.
Pokušavali su crveno-beli do samog kraja, u jednom trenutku nakon presečene lopte Dženkinsa stigli do minusa od 7 poena, ali to se ispostavilo kao poslednji trzaj. Crvenu Zvezdu u utorak očekuje drugi meč polufinalne serije ABA lige protiv Budućnosti u Podgorici od 18.30 časova.
Crvena zvezda mts dva kola pre kraja regularnog dela zauzima osmo mesto sa učinkom od 15 pobeda i 13 poraza , deveta, i jedina ekipa koja može da izbori TOP 8 fazu je Darušafaka.
Ekipa se vraća u Beograd tokom subote, a put u Podgoricu planiran je za početak nedelje.
KK Crvena zvezda mts:
Volters 8, Tompson 2,Dangubić 5, MItrović 8,Lazić 7, Dobrić, Simonović 7,Dženkins 8, Gudurić 5, Jović, Kuzmić 2, Bjelica 2.

 

Скочи на траку са алаткама