Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Извештаји и анализе

Povratak otpisanih

Autor: CZBG

Veliki preokret na stadionu Karađorđe. Posle neubedljivog prvog poluvremena i vođstva Vojvodine od 2:0, naš tim se poput Feniksa izdigao iz pepela i napravio veliki preokret za pobedu. Na kraju, Vojvodina – Crvena zvezda 2:3 (2:0)

Foto: Mozzartsport

Koliko god da je ljutnja ogromna kod zvezdaške populacije, toliko je ljubav jača. Samim tim, slaviće se ova pobeda iako je evidentno da nije sve kako treba u zvezdinoj igri. Međutim, 45 minuta vere u sebe i dominacije na sredini terena su bili dovoljni da Zvezda iz Novog Sada ode sa komplet plenom. Ako smo za subotnji derbi mogli da kažemo da je bio sve drugo samo ne fudbal, tako za ovaj derbi možemo samo da pohvalimo aktere. Pre svega na borbi i želji da se pobedi protivnik, ali i za pregršt lepih poteza.

Zvezda je krenula sa istih 11 kao na derbiju. Htela je da nametne svoj stil igre, ali ih je Vojvodina nadigrala. Ivanović (trener Vojvodine) je napravio neke izmene što je zbunilo naše igrače. Na sredini je gospodario Meleg. Upravo od njega je krenula akcija za prvi go. Lopta na levo krilo u prazan prostor, dobar centaršut, Manojlović kratko odbija, natrčava Meleg i pogađa za 1:0. Nisu se naši igrači ni sabrali, bilo je već 2:0. Nespretno je Petković intervenisao posle kornera, bukvalno je asistirao Puškariću na suprotnoj stativi kome nije bilo teško da je ubaci u gol. Deset minuta nije prošlo, a Zvezda je gubila 2:0. Videlo se tada da su igrači u nogdaunu i da nisu mogli da se sastave. Jeste Zvezda napadala i držala posed lopte, jeste Ruiz imao stoprocentnu šansu, ali to nije bila igra na koju su nas igrači Zvezde navikli.

[youtube id=”JJOEEnvYGBU”]

Da ovo bude bajka na kraju, pobrinuli su se igrači Zvezde. Ne znamo šta je Grof rekao na poluvremenu, ali se videla želja da se rezultat preokrene. Tako su i počeli. Nakon pet minuta, korner sa desne strane, dva na dva su igrali Kanga i Plavšić, Srđan je uputio centaršut u srce šesnesterca, Le Talek cimnuo golmana a lopta završila u mreži. Krenuli su tada igrači Zvezde još silovitije, srednji red na čelu sa Kangom je pretrčao igrače Vojvodine i kao nagrada za takvu igru, došao je najlepši momenat utakmice. Lopta je stigla na levu stranu, Anđelković je centrirao, a Boaći u stilu vrhunskih napadača zakucao loptu glavom u mrežu. Erupcija oduševljenja na istoku i nagoveštaj kompletnog preokreta. Taj preokret se deio deset minuta kasnije. Kanga je tražio Boaćija, Puškarić se isprečio, ali je poslao loptu u svoju mrežu za konačnih 2:3. Moglo je i da se drugačije završi jer je prvo Ruiz imao drugu situaciju 1 na 1, ali valja napomenuti da je i Filip Manojlović skinuo čist zicer Trujiću pet minuta pre kraja utakmice.

[youtube id=”2XSvUtEURx8″]

[youtube id=”GwMr_3GGUdk”]

Kada se sve oduzme i sabere, presudila je velika vera za preokret, ali i vrhunska sredina terena. Grof je ostao trener, ali je potrebno da ovaj tim zaigra mnogo bolje. Neka igra u drugom poluvremenu bude recept i velike su šanse da će se titula opet slaviti na Marakani.

VOJVODINA – CRVENA ZVEZDA 2:3

/Plavšić 50, Boaći 60, Puškarić 70 –  Meleg 5, Puškarić 8/

Stadion: Karađorđe

Gledalaca:6000

Sudija: Danilo  Grujić

VOJVODINA (4-1-4-1): Rockov – Lakićević, Planić (od 76. Trujić), Maslać, Antić – Vukasović, Babić, Meleg, Puškarić, Paločević – Malbašić.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Manojlović – Petković, Frimpong, Luković, Anđelković – Le Talk, Donald, Plavšić (od 85. Milić), Kanga (od 86. Poletanović), Ruiz – Boaći.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама