СДЦЗ Хокеј

Pobeda protiv Vojvodine, danas protiv Triglava

Autor: CZBG

Foto: CZBG, Milan P.

U ledenoj hali novosadskog SPENS-a Crvena zvezda je, u okviru polufinala plej-ofa državnog prvenstva Srbije, savladala u prvoj utakmici ekipu Vojvodine rezultatom 6-2. Na taj način beogradski crveno-beli su napravili značajan korak na finalu,  gde ih očekuje pobednik duela HK Partizan – HK Beograd.

Prva trećina počela je sa dve dobre prilike za domaćina iz kontranapada. Od starta su Novosađani nagosvetili da će, ako ništa drugo, na domaćem terenu skupo prodati kožu. Međutim, polovinom prvog dela igre Crvena zvezda dolazi do svoje igre. Lepo iskorišćen power play u 10. minutu rezultovao je prvim pogotkom na crveno-bele. Ne dugo zatim, Zvezda je povećala prednost na 2-0. Nakon lepe asisntecije i povratnog pasa Glavonjića usledila je sigurna egzekucija Buhkina.

U drugom delu igre Zvezda je, uprkos vrlo dobrom otporu Vojvodine, povećala svoju prednost. Pravili su hokejaši Zvezde velike probleme domaćinu sa igračem više. Sa dva brza gola gosti su uveli utakmicu u svoj ritam, ne dopuštajući Vojvodini da ozbiljnije zapreti u prvih 10 minuta druge trećine. Međutim, kada se činilo da su Novosađani u nok-daunu, stigao je odgovor domaće ekipe. Prvenac na ovoj utakmici za domaćina postiže Milan Nikolić. Sa druge strane je odmah stigao odgovor u vidu solo prodora i još jednog sjajnog poteza i pogotka Glavonjića. Nije se Vojvodina ni tada predala. Golom Milana Nikolića rezultat na kraju druge trećine bio je 5-2 za Crvenu zvezdu.

U poslednjoj deonici igra beogradskih crveno-belih svela se na puko odrađivanje posla. Viđen i jedan spektakularan pogodak. Vladimir Živić je tukao sa velike udaljenosti i savladao golmana novosadađan, postavivši konačnih 6-2 za Crvenu zvezdu.

Foto: CZBG, Milan P.

NIKOLIĆ: CILJ NAM JE FINALE SA BEOGRADOM I TITULA! 

Kapiten Crvene zvezde, Miloš Nikolić, izneo je svoja očekivanja od plej-ofa. Sa mladim hokejašem crveno-belih porazgovarali smo i o nastupu Zvezde u SLO hokej ligi, ali i aktuelnim dešavanjima u srpskom hokeju.

Počinje plej-of i borba za titulu. Kakva su tvoja očekivanja? 

Očekujem pobede, naporno radimo cele sezone. Razmišljamo samo o pobedi i finalu sa Beogradom. 

Koliko uticaja na vašu timsku igru ima ova situacija sa igračima koji su bili na pozajmici u HK Beograd? 

Oni jesu iskusniji igrači od većine nas, znače dosta u igri i u tom smislu mogu da doprinesu kvalitetom, ali ipak mislim da to nema velikog uticaja na nas.

A sam format takmičenja u plej-ofu? Oko toga je bilo dosta polemike u prethodnom periodu. Koliko to može da utiče na vašu igru? 

Ne može uopšte da utiče. Mi vredno treniramo i radimo i fokusirani smo samo na svoju igru. To što se dešava u Savezu nas uopšte ne zanima i ne utiče na nas. 

Koliko si ti zadovoljan svojim partijama ove sezone? 

Ove sezone sam imao dosta veliku minutažu. Dosta sam radio i trudio se i zadovoljan sam svojim napretkom. 

Koliko tebi, kao veoma mladom igraču, znači što predvodiš ovaj tim Zvezde kao kapiten?

Naravno da mi znači. Ponosan sam na ove momke i drago mi je što ih predvodim kao kapiten. 

Koliki su, po tebi, dometi Zvezde ove sezone? 

Mislim da svima možemo da pariramo, uključujući i Beograd. Spremićemo se dobro i dati sve od sebe. Seniorska titula se čeka mnogo godina, prošle godine smo bili zaista blizu, nismo osvojili titulu, ali se nadam da ćemo ove sezone uspeti. 

Šta je to što, po tebi, može biti Zvezdin adut u borbi za titulu? Šta je to što ova ekipa ima, a nisu imali timovi prethodnih sezona? 

Prednost ove ekipe može biti energija koju posedujemo i mladost. Tu je i hemija u timu, svi smo željni dokazivanja, svi želimo da osvojimo titulu pogotovo što je nekima ovo prva seniorska sezona. Stranci su se odlično uklopili, naročito s obzirom da su naših godina. 

Crveno-beli oklopnici nemaju vremena za odmor. Već danas od 18 časova naši hokejaši gostuju u Kranju gde će ih dočekati domaćin, ekipa Triglava, u okviru SLO lige. Pošto se već zna da Zvezda u četvrtfinalnom okršaju  plej-ofa SLO lige ide na Jesenice, biće ovo odlična prilika da se naši igrači malo uigraju i da se, kada do toga dođe, dostojno suprostave ekipi Jesenica koja igra prestižnu EBEL ligu. Do ovog trenutka nismo sigurni da li će biti prenosa ove utakmice, ali ostanite uz nas i pratite nas na našoj fejsbuk stranici gde ćemo objaviti link ukoliko prenosa bude.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама