СДЦЗ Хокеј

Hokejaši Zvezde poraženi oba puta u Ljubljani

Autor: CZBG

Hokejaši Crvene zvezde (seniori) doživeli su u petak i subotu poraze od ekipe Slavije u Ljubljani. Iako pojačani sa nekim igračima koji su igrali za HK Beograd (izgleda da drugi ne žele da igraju za Zvezdu), puleni Nenada Milinkovića doživeli su dva nova poraza (prethodna dva su bila od ekipe Zagreba), i tako se doveli u situaciju da će u plej-ofu slovenačkog prvenstva gotovo sigurno igrati protiv Jesenica ili Olimpije.

U petak, u dvorani Zalog, Slavija je bila bolja i slavila rezultatom 4:2 (3:0, 0:1, 1:1 ). Domaćin je krenuo veoma dobro i već u prvoj trećini došao do kapitalne prednosti od 3:0. Strelci za domaće bili su Batić UrošKompolšek Andraž Zorko Luka. Zvezda uspeva da se vrati u igru. U drugoj trećini crveno-beli oklopnici preko Evgenij Leonova (na asistenciju Aleksandra Zubrickog i Marka Soljakina) smanjuju na 3:1, da bi u poslednjem periodu igre, u 49. minuti, Uglješa Novaković (na asistenciju Aleksandra Zubrickog i Mikhala Buhkina) samnjio na 3:2. Ipak, na samo minut do kraja susreta, Snoj Tadej postiže gol za domaćina koji slavi zasluženu pobedu.

druga utakmica imala je sasvim drugačiji tok. Zvezda prvi period igre dobija rezultatom 1:0 golom Aleksandra Zubrickog (asistencija Mikhla Buhkin i Nikolić Miloš), a u 27. minuti susreta (drugi period) golom Evgenija Leonova (asistencija Aleksandar Zubricki i Robert Sabadoš) Zvezda dolazi do vodstva od 2:0. I onda, umesto da dokusure protivnika, nastaje pad u Zvezdinoj igri i Slavija preko Nika Trudena i Luke Lebena stiže do izjednačenja (2:2). U poslednjem periodu igre Slavija preko Andraž Čampa dolazi do vodstva od 3:2, ali Mikhal Buhkin uspeva da izjednači na 3:3, i tim rezultatom se završio regularni deo utakmice.

U produžetcima nije bilo golova i pristupilo se izvođenju penala. Andraž Čampa je bio precizan i donio pobedu domaćinu.

Ne možese reći da je Zvezda igrala loše, ali je očigledno da ekipa nije u potpunosti uigrana, a verovatno i čitava situacija na relaciji Savez – HK Beograd – SKHL Crvena zvezda oko pozajmljenih igrača, ostavlja dubok trag na našu ekipu.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама