Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Nerešeno u Kaću

Izvor: Zvanični sajt RK Crvena zvezda

Rukometaši Crvene zvezde i Jugovića remizirali u Kaću 24:24 (15:11), u okviru 18.kola Superlige Srbije. Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Dušan Andrejević sa 5 golova.

Trener Nenad Peruničić je iskoristio priliku da šansu pruži igračima koji su imali manju minutažu od starta drugog dela sezone, a debitovao je Bojan Palević. Zbog povreda nisu igrali Zlatanović, Prodanović i Šotić, a u timu nije bilo ni kapitena Dejana Babića. Kapitensku traku poneo je slavljenik, Filip Leovac.

Crveno-beli su bolje otvorili meč, u 5.minutu imali prednost 3:5 preko Šćepanovića, koju su održavali do sredine prvog perioda igre. Kaćani su uhvatili priključak, izjednačili, i serijom 4:0 u poslednjih pet minuta poluvremena otišli na odmor sa 15:11. Veći deo poluvremena Zvezda je igrala u polju sa Šćepanovićem, Ćorovićem, Leovcem, Pavlovićem, Ljubojević i Matičićem na krilu, dok je na golu bio Ljubenović.

Na samom startu nastavka odbrana Crvene zvezde 6-0 odmah je donela rezultat. Za manje od pet minuta serijom 4-0 Zvezda dolazi do izjednačenja. U 37.minutu Ljubojević je dobio crveni karton, Jugović ponovo došao do rezultatske prednosti, a Zvezda stizala minus od tri gola – 20:20. Poslednjih deset minuta se igralo gol za gol, a konačan rezultat postavio je Ivan Mošić u poslednjem minutu.

Andrejević je bio najefikasniji sa pet golova, četiri su postigli Šćepanović i Matičić. Kapiten Jugovića Vrgović sa 7 golova bio je najefikasniji u redovima svog tima i na meču.

Crvena zvezda zauzima drugo mesto na tabeli nakon poraza Dinama u Novom Sadu, a upravo u narednom kolu Pančevci dolaze u „Šumice“.

Jugović – Crvena zvezda 24:24 (15:11)
Kać, dvorana: SC „Hram“. Gledalaca: 300. Sudije: Marić (Pančevo) i Mašić (Zrenjanin).Sedmerci: Jugović 4 (4), Crvena zvezda 3 (2). Isključenja: Jugović 4 minuta, Crvena zvezda 2 minuta. Crveni karton: Borisav Ljubojević (Crvena zvezda)
JUGOVIĆ: Andrić, Žikić, Vrgović 7 (4), Lisica 3, Grozdić, Kočić, Grubić 2, Bogojević, Marić 4, Milosavljev, Ratković 4, Manojlović, Jokić, Karan 1, Hajder 3. Trener; Dragan Vrgović.
CRVENA ZVEZDA: Pavlović 3, Mošić 3, Ćorović, Prodanović, Andrejević 5, Gačević, Palević, Ljubojević 1, Ljubenović, Milosavljević, Šćepanović 4, Zlatanović, Matičić 4 (2), Kljajić 1, Leovac 1, A. Babić 2. Trener: Nenad Peruničić

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама