Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

ANGT Marko Ivković : Navika! Zvezda ponovo prva!

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

Juniorska ekipa Crvene zvezde mts ponovo na završnom turniru Evrolige, pobedom u finalu nad ekipom Mege 74:61. Završni turnir u Istanbulu sredinom maja. Aleksa Uskoković MVP turnira.
Juniori Crvene zvezde ponovo su obezbedili završni turnir Evrolige pošto su na kvalifikacionom turniru ANGT “Marko Ivković” 2017. pobedili u velikom finalu vršnjake iz Mega Bemaksa – 74:61.
Pred 1700 gledalaca u dvorani u Železniku ekipa Slobodana Klipe furiozno je otvorila utakmica i posle prvih deset minuta zahvaljujući sjajnim rolama Uskokovića i Momirova imala prednost od 28:8. Tokom druge deonice prednost crveno-belih rasla je do maksimalnih +29, ali je ekipa Mege Bemaksa uspelada da uhvati priključak sa tri napada sa po tri poena, pa se na veliki odmor otišlo sa prednošću od 20 poena za ekipu Crvene zvezde mts.

U trećoj četvrtini velikom serijom ekipa Mege stigla je do zaostatka od 9 poena, ali je u tim trenucima mladi kadet Paunović preuzeo odgovornost i odbio sve nalete gostiju.
Crvena zvezda mts je uspostavila svoju igru i uhvatila ritam u oslednjoj četvrtini i sedmi put uzastopno osigurala mesto na završnom turniru.
Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Vuk Đorđević koji je ubacio 21 poena, imao pet skokova i četiri asistencije, a pratio ga je Aleksa Uskoković sa 20, pet skokova i šest asistencija, dok je najprijatnije iznenađenje finala mladi Zoran Paunović uz 15 poena imao i 4 ukradene lopte i 4 skoka.
U timu Vlade Vukoičića istakao se Gruzin Goga Bitadze sa dabl-dabl učinkom – 21 poen i 18 skokova.
Na putu ka finalu kvalifikacionog turnira “Marko Ivković” u Železniku crveno-beli su pre Mega Bemaksa savladali Ludvigsburg (79:57), Partizan (85:56) i Stelazuru iz Rima (77:62). Aleksa Uskoković je proglašen najkorisnijim igračem turnira, dok se u najboljoj petorci turnira nalazi i Zoran Paunović
Završni turnir u Istanbulu održava se u vreme kad i fajnal-for za seniore, a pored Crvene zvezde mt:s plasman su do sada obezbedile ekipe Barselone, Žalgirisa i Real Madrida.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама