Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Gudurić doneo Zvezdi Kup

Autor: CZBG

Crvena zvezda osvojila je Kup Radivoja Koraća!

Deveti put u svojoj bogatoj istoriji, košarkaši Crvene zvezde osvojili su Kup. Večeras je savladan večiti rival, Partizan, rezultatom 74:64. U jednoj veoma čvrstoj utakmici gde su se protivnici smenjivali u vodstvu, ključni momenat se desio na samom kraju trećeg dela igre kada je Marko Gudurić doslovno u poslednjoj sekundi pogodio šut za 3 poena i povećao Zvezdinu prednost na 5 poena. Nisu igrači Partizana više imali snage, a puleni Dejana Radonjića su rutinski uspeli da odrade poslednji deo susreta i zabeleže veoma vrednu pobedu.

Zvezda je u ovom susretu bila lišena usluga Dangubića i Voltersa, a i Bjelica nije mnogo igrao. Čarls Dženkins je brzo ušao u probleme sa ličnim greškama, dok je veći deo utakmice i Kuzmić presedio na klupi. Nije ni u komšijskom taboru bilo puno bolje jer su neki igrači, kao i trener Džikić, imali stomačnih problema. Ali i pored svega toga akteri su pružili sve od sebe i učinili da ova utakmica bude zanimljiva skoro do samog kraja.

Najefikasniji u Crvenoj zvezdi bili su Marko Simonović sa 18 poena (šut iz igre 6/7) i Marko Gudurić sa 18 poena, četiri skoka, šest asistencija i tri ukradene lopte.

Crvena zvezda – Partizan 74:64 (23:23, 13:11, 16:13, 22:17)

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама