Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Na Jadranu ništa novo

Autor: CZBG

Niz se nastavlja. Posle izuzetno teške evroligaške utakmice i velike pobede protiv Fenerbahčea, ekipa Dejana Radonjića je večeras u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ slavila protiv Krke. Rezultat je na kraju bio 79:62 (24:14, 21:14, 13:14, 21:20). Ovo je osamnaesta pobeda u nizu kada je ABA liga u pitanju. Ono što je takođe bitno jeste i činjenica da je Dejan Radonjić mogao da rasporedi minutažu i odmori neke nosioce igre.

Pred nešto više od 4.000 posetilaca, Zvezda je u jednom laganom ritmu pobedila Krku. Pobednik se nijednog trenutka nije dovodio u pitanje a jedina nepoznanica jeste bila samo konačna razlika. Takođe, ova utakmica je omogućila i našem treneru da pruži priliku svakom igraču našeg tima.  Crvena zvezda je opet timskom partijom pobedila svog rivala a 24 asistencije govore u prilog tome. Početna petorka je bila Jović – Dženkins – Dangubić – Mitrović – Bjelica. Valja napomenuti da je trner Dejan Radonjić odmarao Ognjena Kuzmića pa je na petici zaigrao Milko Bjelica. Razlika posle prve četvrtine je već bila dvocifrena, lopta je fantastično išla u napadu a Zvezda je pogodila i četiri trojke u ovom periodu. Do poluvremena je već bilo 17, a zanimljivo je napomenuti da je ista razlika bila i na kraju meča. U pobedničkoj ekipi, najviše se istakao Nemanja Dangubić sa 13 poena i 8 skokova i Marko Simonović sa 11 poena (trojke 3/3). Svi ostali su se upisali u listu strelaca.

Sledeću utakmicu ABA lige igramo za vikend u Laktašima. Protivnik je Igokea, a pre toga nas čeka put u Izrael i gostovanje Makabiju u Tel Avivu.

Čestitke igračima i stručnom štabu na još jednoj pobedi

CRVENA ZVEZDA – KRKA 79:62 (24:14, 21:14, 13:14, 21:20)

Hala: Pionir
Gledalaca: 4.000
Sudije: Siniša Herceg, Igor Mitrovski, Radoš Arsenijević

CRVENA ZVEZDA: Volters 9, Tompson 6, Dangubić 13, Mitrović 7, Lazić 7, Dobrić 4, Simonović 11, Dženkins 3, Gudurić 8, Jović 2, Kuzmić, Bjelica 9.

KRKA: Kari 5, Kastrati 9, Rojc 7, Kužnik 3, Škedelj 2, Jukić 2, Dimec 6, Ritlop 2, Bunić 2, Matić, Eliot 6, Luković 20.

[youtube id=”IgDGGV2kNpA”]

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама